• Opel atklājis sestās paaudzes Corsa hečbeku

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    26. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Opel media
    Opel piesaka savu populāro modeli arī ar klasiskajiem iekšdedzes dzinējiem – efektīvākiem, modernākiem un dinamiskākiem nekā jebkad agrāk. Pārnesumkārbu izvēli papildina astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba. Vieglais virsbūves dizains un vadītāja zemā sēdpozīcija uzsver auto vispārējo sportisko iespaidu.

    Jaunā Corsa būs aprīkota ar modernām braukšanas atbalsta sistēmām, inovatīvu informācijas un izklaides aprīkojumu, kā arī piedāvās lielisku cenas un veiktspējas attiecību.

    Corsa modeļu piedāvājumā ir bāzes versija Edition, izteikti komfortablā Elegance versija un sportiskā GS Line.

    Pateicoties piedāvātajam motoru diapazonam, jaunās Corsa braukšanas efektivitāte ir daudz labāka nekā iepriekšējās paaudzes modelim.  Jaunā Corsa ar 96 kW (130 ZS) sasniedz maksimālo ātrumu 208 km/h, kamēr tās priekšgājējai vajadzēja 15% vairāk jaudas (110 kW / 150 ZS), lai sasniegtu 207 km/h.

    Ar paātrinājumu 8,7 sec no 0 līdz 100 km/h jaunais modelis ir pat 0.2 sec ātrāks nekā iepriekšējais. Tikpat iespaidīgs ir arī 1,2 l benzīna turbo dzinējs ar 74kW (100 hp). Ar maksimālo ātrumu 188 km/h tas ir par 3 km/h ātrāks nekā līdzīgas jaudas priekšgājējs modelis; paātrinājums no 0 līdz 100km/h ir ātrāks par apm.1s. 

    Veiktspējas uzlabojumi arī pārnesumkārbu piedāvājumā:

    • 55 kW (75 ZS) motors standartpiedāvājumā ir savietots ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.
    • Corsai ar 74kW (100 ZS) dzinēju klienti var izvēlēties sešpakāpju manuālo vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Adaptīvā pārnesumu pārslēgšanās programma un Quickshift tehnoloģija ir jaunums Corsa segmentā. Vadītājs var pārslēgt pārnesumus arī manuāli, izmantojot lāpstiņas pie stūres.
    • 96 kW (130 ZS) 1.2 tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs pieejams tikai kombinācijā ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

    Elektriskās mobilitātes piekritēji protams, var izvēlēties Corsa-e. Pateicoties kopējai moduļu platformai (CMP), dažādi dzinēji tiek ražoti uz vienas ražošanas platformas. 

    Corsa vieglais virsbūves dizains veicina arī dinamiskāku braukšanu. Jaunās paaudzes modeļa vieglākā versija nesasniedz 1000 kilogramu atzīmi – šī piecdurvju Corsa bez vadītāja sver tikai 980 kg; tā ir par 108 kg vieglāka nekā līdzīgs iepriekšējās paaudzes modelis.

    Jaunajā Corsa Opel piedāvā tehnoloģijas un palīdzības sistēmas, kas klientiem līdz šim pieejamas tikai augstākas klases automašīnās. Īpaši akcentējamas adaptīvās IntelliLux LED® matricu gaismas, kas ir jaunums mazo automašīnu segmentā. Astoņus LED elementus kontrolē jaunākās paaudzes augstas izšķirtspējas priekšējā kamera. Gaismas stars tiek automātiski un nepārtraukti pielāgots attiecīgajai satiksmes situācijai un apkārtējai videi.

    Mūsdienīgas palīdzības sistēmas jaunajā Corsa rūpējas par drošāku braukšanu, piemēram, ceļa zīmju atpazīšana, adaptīvā kruīza kontrole, kā arī sensoru kontrolēta auto virsbūves sānu aizsardzība (tā brīdina, ja automašīna manevrēšanas laikā ar ātrumu zem 10 km/h riskē saskarties ar šķēršļiem (piemēram, stabiem, sienām). Corsa pieejams arī sānu “aklās zonas” brīdinājums un dažādas stāvvietā novietošanas palīgsistēmas, sākot no t.s. parkošanās sensoriem līdz 180 grādu panorāmas atpakaļskata kamerai (vairāk par jaunās paaudzes Corsa vadītāja palīdzības sistēmu klāstu skatiet šeit).

    Corsa autovadītāji un pasažieri var baudīt labu savienojamību ar viedierīcēm un jaunu informācijas un izklaides sistēmu, kas ietver multimediju radio un navigāciju ar 7 collu krāsu skārienekrānu un augstākās kvalitātes multimediju Navi Pro sistēmu ar 10 collu krāsu skārienekrānu. Turklāt Corsa piedāvā arī jaunu telemātikas pakalpojumu «Opel Connect». Navigācija ar reāllaika satiksmes informāciju un šī brīža degvielas cenām, kā arī tiešais savienojums ar palīdzības dienestu un ārkārtas zvanu iespējas  padara braukšanu vēl vairāk relaksējošu vadītājam un pasažieriem.

    Jaunā Corsa ražošana sākas oktobrī; pirmās piegādes klientiem plānotas 2020.gada sākumā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē