• Opel atklājis jauno Movano komercauto (FOTO)

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Opel Media
    Jaunais priekšējās daļas dizains Movano skaidri identificē kā Opel saimes locekli. Daudzās atbalsta sistēmas un tehnoloģijas dzīvi darbā padara drošāku un patīkamāku. To vidū ir kameras sistēma Rear Vision, lai vadītājs vienmēr pārredzētu aizmugurē notiekošo. Savukārt aklās zonas un joslas pamešanas brīdinājuma sistēma palielina arī citu braucēju drošību.

    Drošības risinājumus papildina lielisks savienojamības un infoizklaides piedāvājums, kas ietver savietojamību ar Apple CarPlay un Android Auto, kā arī ātri reaģējošu 7 collu skārienjutīgo displeju. Viedtālruņus iespējams uzlādēt bezvadu režīmā, un debiju Movano piedzīvo sistēma Navi 50 IntelliLink Pro. Tālāk pilnveidotā sistēma ir savietojama ar Apple CarPlay un Android Auto, tādējādi piedāvā lielisku savienojamību.

    Optimālu pārredzamību nodrošina aklās zonas indikatori un Rear Vision aizmugurējās kameras sistēma.

    Tāpat kā Combo, īpaša Movano iebūvēta kamera, esot gaitā, vadītājam rāda, kas notiek aiz automobiļa, un modeļa kravas versijās ar starpsienu starp kabīni un kravas telpu vadītājiem vairs nav jāpaļaujas tikai uz ārējiem atpakaļskata spoguļiem.

    No kameras nākošais attēls tiek rādīts 7 collu displejā. Ja vadītājs ieslēdz atpakaļgaitu, šī kamera izslēdzas, un tās vietā attēlu dod atpakaļgaitas kamera. Jaunā kameras sistēma būs pieejama kopā ar priekšējiem un aizmugurējiem parkošanās sensoriem kā daļa no pakotnes Easy Park & Sight.

    Opel portfelī Movano ir lielais komercauto, un sānvēja palīgs (Side-Wind Assistant) ir vēl viena svarīga jaunā Movano sistēma. Lieli transportlīdzekļi un kravas furgoni ir jutīgi pret sānu vēju, it īpaši uz tiltiem. Šādos apstākļos standarta aprīkojumā iekļautais sānvēja palīgs palīdz saglabāt kontroli pār auto, aktivizējot ESP (vadītājs par sistēmas darbību tiek informēts ar vēja simbola indikāciju displejā). Jaunā Movano standarta aprīkojumā ir iekļauti arī automātiskie vējstikla tīrītāji un automātiskās tuvās gaismas.

    Jaunā Movano kabīne ir veidota kā moderns mobilais birojs. Ar 22 ergonomiskiem nodalījumiem un vietām lieliem un maziem priekšmetiem tas piedāvā daudz vietas visam ikdienā nepieciešamajam un 104 litrus ekstra telpas. Atjautīgi dizaina risinājumi, piemēram, cimdu nodalījums FlexTray ar 10,5 litru tilpumu, ko var atvērt kā atvilktni, dzīvi padara vieglāku un bez locīšanas ietilpina A4 formāta dokumentus. Sēdeklis ar pneimatisko piekari nodrošina, ka vadītājs vienmēr jūtas komfortabli.

    Tāpat kā iepriekš, jaunais Movano furgons ir pieejams četros garuma un trīs augstuma variantos, ar pilno masu līdz 4,5 tonnām un kravas ietilpību līdz 17 kubikmetriem. Ražotājs piedāvā 150 dažādus virsbūves un pārveides variantus, ko iespējams īstenot auto izgatavošanas gaitā. Atkarībā no izpildījuma Movano spēj transportēt līdz pat piecām eiropaletēm.

    Tas nozīmē, ka nav tādu vajadzību, ko nevarētu atrisināt kāds no Movano. Pateicoties jauniem rokturiem uz sānu bortiem un LED apgaismojumam, kravas nodalījums tagad ir vēl praktiskāks un ērtāks.

    Kopā ar jauno Vivaro un Combo Cargo Opel tagad ir jaunākais, svaigākais vieglo komercauto klāsts tirgū.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē