• Kia izstrādājis īpašas kameras, kas uzraudzīs automašīnas aklās zonas

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    7. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kia atklāj precīzākas detaļas par Kia Sorento iekļauto jauno aklo zonu monitora (Blind Spot View Monitor – BVM) tehnoloģiju.

    Šis otrais acu pāris ir radīts, lai uzlabotu Sorento un citu satiksmes dalībnieku drošību uz ceļa, samazinot aklos punktus automašīnas labajā un kreisajā pusē.

    Sorento ir pirmais Kia transportlīdzeklis Eiropā, kurā tiek piedāvāta šī uzlabotā braukšanas atbalsta funkcija. Šī funkcija uzlabo redzamību abās pusēs un ir savienota ar automašīnas pagrieziena signālu.

    Šī funkcija nodrošina augstas izšķirtspējas video projekciju labajā vai kreisajā TFT-LCD instrumentu klastera pusē gadījumā, ja vadītājs vēlas mainīt braukšanas joslu, bet neredzamajā zonā atrodas cits transporta līdzeklis.

    Aklā punkta video īslaicīgi parādās vai nu uz spidometra vai tahometra displeja (vai uz hibrīdsistēmas displeja Sorento hibrīda modeļos), turpinot rādīt arī transportlīdzekļa braukšanas ātrumu.

    Video tiek uzņemts ar diskrētām platleņķa, augstas izšķirtspējas kamerām, kas paslēptas abu pušu atpakaļskata spoguļu ietvaros. Kameras nodrošina plašāku redzesleņķi nekā spoguļi, sniedzot autovadītājam skaidru skatu uz citiem transportlīdzekļiem.

    Kia BVM tehnoloģija tiek piedāvāta Sorento Eiropas tirgū kā daļa no funkciju paketes, kurā ietilpst arī apkārtskata monitors un parkošanās atbalsta sistēma, padarot automašīnas novietošanu stāvēšanai tik vieglu un drošu, cik vien iespējams, kā arī Bose Performance Series audio sistēma.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē