• Hyundai prezentē jauno Tucson

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunais Tucson ir ceturtā Hyundai veiksmīgi pārdotā paaudze ar vairāk nekā 7 miljoniem vienību visā pasaulē, kopš tās izlaišanas 2004. gadā. No tiem Eiropā pārdoti 1,4 miljoni vienību.

    Jaunais Tucson ir par 20 mm garāks, 15 mm platāks un garenbāze, kas, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi, ir palielināta par 10 mm, ir plašāka nekā jebkad agrāk. Bagāžas nodalījuma ietilpība sniedzas no 620 līdz pat 1799 litriem.

    Izteiktākā jaunievedums Tucson dizainā ir tā sauktās Parametriskās gaismas. Kad tās nav izslēgtas, transportlīdzekļa priekšpuse šķiet pārklāta ar tumšiem, ģeometriskiem rakstiem, nenošķirot parastos LED dienas gaitas lukturus, kas vienmērīgi integrēti režģī.

    Šis ir pirmais Hyundai modelis, kurā tiek izmantoti slēptie aizmugurējie tīrītāji, kas atrodas zem spoilera.

    Hyundai dizaineri atteikušies no fiziskām pogām un pogām, tāpēc visas AVN un siltuma, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas funkcijas tiek kontrolētas ar pieskārienu, padarot to par pirmo Hyundai modeli, kurā ir pilna skārienekrāna konsole. Tāpat šeit būs 10,25 collu AVN-T multimediju displejs.

    Tucson tiks piedāvātas trīs elektrificētas spēka piedziņas iespējas un divus iekšdedzes dzinējus ar četrām pārnesumkārbas iespējām.

    Hibrīdo versiju veido jaunais 1,6 litru T-GDI (benzīna tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs) Smartstream dzinējs un 44,2 kW elektromotors ar 1,49 kWh litija jonu polimēru akumulatoru. Tas savienots pārī ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu (6AT) un pieejams ar divu vai četru riteņu piedziņu. Šis salikums attīstīs jauda ir 230 ZS jaudu un 350 Nm griezes momentu.

    Tāpat Hyundai ir apvienojusi  48 voltu hibrīdtehnoloģiju ar 150 ZS 1,6 litru T-GDI un ar 180 ZS. 136 ZS 1,6 litru CRDi 48V vieglais hibrīddzinējs tiek piegādāts ar 7DCT un četru un divu riteņu piedziņu.

    1,6 litru T-GDI Smartstream benzīna dzinējs ir pieejams ar 150 ZS jaudu. 1,6 litru CRDi Smartstream dīzeļdzinējs būs pieejams ar 115 ZS un sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu ar divu riteņu piedziņu.  

    Atkarībā no motora klienti var izvēlēties no sešpakāpju manuālās pārnesumkārbas, sešpakāpju inteliģentās manuālās pārnesumkārbas (6iMT) un septiņpakāpju divsajūgu pārnesumkārbas (7DCT) un četru vai divu riteņu piedziņas.

    Jaunais modelis tiks ražots Nošovicē, Čehijas Republikā.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē