• Haas F1 komanda neturpinās sadarbību ar Grožānu un Magnusenu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    22. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Haas F1 Team
    2021. gadā Haas F1 komanda startēs jaunā sastāvā – tās vadība nolēmusi nepagarināt līgumu ar esošajiem pilotiem Romēnu Grožānu un Kevinu Magnusenu.

    Pagaidām nav paziņots, kurš ieņems viņu vietu, bet paredzams, ka vismaz vienu pilota krēslu ieņems kāds no Ferrari junioru programmas braucējiem, vēsta F1 čempionāta oficiālā mājas lapa.

    Romēns Grožāns, kurš šobrīd F1 aizvada savu devīto sezonu, amerikāņu komandai pievienojās 2016. gada sākumā kopā ar toreizējo Haas pilotu Estevanu Gutjeresu. Jau pirmajā posmā Austrālijā franču pilots izcīnīja F1 čempionāta ieskaites punktus, bet sezonas vērtējumā Haas komanda ierindojās astotajā vietā.

    «Pēdējā nodaļa ir pabeigta un grāmata uzrakstīta. Haas F1 komandā esmu bijis kopš tās pirmās dienas. Piecos gados, kuru laikā izgājām cauri panākumiem un neveiksmēm, ieguvām 110 punktus 92 sacīkstēs, un šis ceļojums bija tā vērts,» savā Facebook lapā ierakstījis Grožāns.

    Dānis Kevins Magnusens, kurš F1 debitēja 2014 gadā McLaren komandā, 2017. gadā pievienojās Haas vienībai, nomainot tajā Gutjeresu.

    «2020. gada sezona būs man pēdējā Haas komandā. Šos četrus gadus pavadīju lieliski un uzskatu to par labu laiku. Pievienoties jaunai komandai ir izaicinājums, kas man ļoti patika, tas ļāva iegūt milzīgu pieredzi, kas palīdzēja man augt un attīstīties kā sacīkšu pilotam,» saka Magnusens.

    Pēdējos gados Haas F1 komandai F1 čempionātā nav izdevies tikt pie ievērojamiem panākumiem, arī šosezon Grožānam ar Magnusenu tikai vienreiz izdevies izcīnīt ieskaites punktus. Konstruktoru kausa izcīņā Haas ar trim punktiem ieņem devīto vietu, apsteidzot tikai Williams vienību, kurai pagaidām nav izdevies tikt pie punktiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē