• Dacia Sandero Stepway pirmais brauciens

    Budžeta auto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    25. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    3/5Tehnika & brauciens

    Tehnika & brauciens

    Par pamatu izmantojot jau pārbaudītus Renault tehniskos mezglus, Sandero ieguvis arī tos pašus 1,0 litra dzinējus, kas pieejami Clio un citos franču zīmola modeļos.

    Bāzes versija iegūs 65 ZS atmosfērisko trīscilindru motoru. Tam seko tāda paša tilpuma 90 ZS turbomotors, bet dārgākais būs 100 zirgspēku 1,0 litra benzīna motors, kuram jau no rūpnīcas uzstādīta LPG autogāzes iekārta. To izmēģinājām Duster braucienā un novērtējām par labu esam.

    Svarīgs elements, kas nebija un vēl joprojām nav pieejams Duster, taču jau drīz būs redzams  hečbekā – papildus piecu un sešu pakāpju mehāniskajai pārnesumkārbai būs pieejama arī CVT automātiskā transmisija. Budžeta auto un vēl ar automātu – sen bija laiks! CVT būs pieejams sasaistē ar 90 ZS versiju. 130 ZS modifikācija, kas pieejama Clio hečbekā, šeit nav pieejama. Diezin vai pēc tās būtu pieprasījums, ņemot vērā Sandero budžeta auto konceptu.

    Atmosfēriskās versijas paātrinājums ir gaužām lēns (16,7 s), tāpēc ieteicams lūkoties turbomotora versijas virzienā (11,7 s). Pat piecu cilvēku sastāvā hečbeks spēs veikt pietiekami veiklu apdzīšanas manevru un ļaus izmantot ieskriešanās joslas, lai sasniegtu satiksmes plūsmas ātrumu. Vidējais patēriņš būs aptuveni 6 l/100km.

    Pateicoties paaugstinātajam klīrensam, auto tiek pāri arī lielākiem pauguriem bez liekas aizķeršanās. Pretvēja un rites trokšņi pieskandinās salonu lielākā ātrumā, liekot nedaudz paaugstināt balss toni sarunu laikā, taču tas nebija nekas tāds, kas mūs pārsteigtu.

    Balstiekārta vērsta uz komfortu, tāpēc par sportiskām gaitas īpašībām jāaizmirst. Labi, ka Sandero gadījumā uz to jau sākotnēji neviens neliek cerības, tāpēc nevienam nav vilšanās.

    Apskata turpinājums:

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē