• Covid-19 risku dēļ atceļ WRC posmu Beļģijā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    30. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elfins Evanss
    Foto: Red Bull
    Elfins Evanss
    Straujās Covid-19 izplatības dēļ atcelts šā gada pasaules rallija čempionāta (WRC) priekšpēdējais posms Beļģijā, paziņojuši sacensību rīkotāji.

    Beļģijā koronavīrusa izplatības līmenis ir dramatisks, kas valstī licis ieviests drastiskus drošības ierobežojumus, tāpēc arī novembra nogalē paredzētais WRC posms ir atcelts.

    «Mēs vienmēr esam atbalstījuši Ipras ralliju, taču šoreiz nevaram pieļaut tā norisi,»  saka Ipras mērs Emīlija Talpe. «Šādu lēmumu pieņēmām pēc konsultāciām ar Rietumflandrijas gubernatoru Karlu Dekaluvē un pārējo iesaistīto pašvaldību vadītājiem.»

    Renties Ypres Rally Belgium ir sens Eiropas rallija čempionāta posms, bet pasaules čempionāta kalendārā iekļuva pirmoreiz, līdzīgi kā Rally Estonia, taču beļģiem šo iespēju realizēt neizdosies, ko rīkotāji pilnībā saprot. «Šobrīd vissvarīgākais ir cilvēku, veselības dienestu, mūsu darbinieku, voluntieru, dalībnieku un skatītāju drošība,» uzsver rallija rīkotāju Club Superstage direktors Jans Heuge. «Mēs uzmanīgi vērojām veselības krīzei un sazinājāmies ar vietējo varu. Diemžēl inficēto skaits pieaug dramatiski.» 

    Veselības organizāciju dati liecina, ka 29. oktobrī Beļģijā tika atklāti 29 tūkstoši jaunu inficēšanās gadījumu. Kopumā valstī ar jauno koronavīrusu šogad saslimuši 392 tūkstoši cilvēku un reģistrēti vairāk nekā 11 tūkstoši nāves gadījumu starp inficētajiem.

    Igaunijas WRC posma rīkotāji paguva savas sacensības sarīkot septembra sākumā, kad epidemioloģiskā situācija Baltijā bija salīdzinoši mierīga. 

    Pēc Beļģijas posma svītrošanas WRC kalendārā atlicis tikai viens etaps, Rally Monza Itālijā, kas paredzēts decembra pirmajā nedēļā.

    Pēc aizvadītiem sešiem posmiem pasaules rallija čempionāta vadībā ir brits Elfins Evanss (Toyota Gazoo Racing), kurš uzvarējis divos rallijos – ziemā Zviedrijā un Turcijā. Pēdējoreiz WRC čempiona titulu britu rallistiem izdevās izcīnīt 2001. gadā, kad titulu ieguva Ričards Bērnss (Subaru).

    Beļģijas posms bija ieskaites etaps arī junioru pasaules čempionāta (JWRC) dalībniekiem. Kā zināms, šajā ieskaitē piedalās Latvijas pilots Mārtiņš Sesks, un pēc aizvadītiem trim posmiem viņš ir kopvērtējuma līderis. Vai Ipras rallija vietā junioriem būs jāpiedalās Moncas rallijā, oficiāli vēl nav apstiprināts.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē