• Audi prezentē Q5 Sportback krosoveru

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Audi prezentē trešo kompakto apvidus automobili (CUV) Audi Q5 Sportback, kas seko pēc e-tron Sportback un Q3 Sportback.

    Standarta aprīkojumā Q5 Sportback pieejams ar modelim raksturīgu dienas gaismu dizainu un LED lukturiem, bet papildaprīkojumā – ar Matrix LED tehnoloģiju. Jumta daļa ir pagarināta, trešajam sānu logam iegūstot izteiktu sašaurinājumu uz aizmuguri. Ieslīpais aizmugurējais logs un augsti uzstādītais aizmugurējais bampers rada ļoti dinamisku ārējo tēlu.

    Inovatīvi – aizmugurējie lukturi ar digitālu OLED tehnoloģiju

    Kā vienu no aprīkojuma veidiem Audi piedāvā aprīkojumu ar aizmugurējiem lukturiem, kurus papildina digitāla OLED tehnoloģija. Pasūtot automobili, klienti var izvēlēties starp trim aizmugurējo lukturu apgaismes veidiem, katram no tiem ir savs īpašs dizains brīdī, kad auto tiek atslēgts un aizslēgts.

    Pārslēdzot Audi Drive Select režīmu uz Dynamic, lukturi rada sportiska izskata apgaismojumu. Ja stāvošam Q5 no aizmugures pietuvojas kāds automobilis mazāk nekā divu metru attālumā, visi OLED segmenti izgaismojas kā brīdinājums par tuvošanos.

    Klienti var izvēlēties savu Q5 kādā no 12 krāsu variācijām un dažādām apdarēm, tostarp melna dizaina paku un kontrastējošu krāsu apdares.

    Q5 Sportback  ir 4,69 metrus garš, tādējādi tas ir par septiņiem milimetriem garāks par Q5. Augstums un platums ir identisks, bet gaisa pretestības koeficients ir mazāks un veido 0,30. 2,82 metru garenbāze nodrošina plašumu salonā, bet horizontālās dizaina līnijas – viegluma un “gaisīguma” sajūtu. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir 510 litri. Noliecot aizmugurējos sēdekļus, ietilpība palielinās līdz pat 1480 litriem.

    Aiz kupejas veidola nomaskējies SUV piedāvā vairākas praktiskas īpašības. Ar tā 204 ZS 2,0 TDI dzinēju automobilis var vilkt līdz pat 2,4 tonnām smagus treilerus. Jumta reliņi pieejami papildaprīkojumā. Savukārt Hill descent control funkcija sniedz drošību, braucot pa slīpām nogāzēm kalnainā apvidū.

    Lielāks klīrenss bezceļiem – adaptīvā pneimatiskā balstiekārta

    Standarta aprīkojuma sporta balstiekārta piedāvā stingrāku amortizāciju labākai ceļa izjušanai salīdzinājumā ar Q5 tērauda atsperu balstiekārtu. Audi piedāvā arī balstiekārtu ar amortizatoru regulēšanu vai adaptīvo pneimatisko balstiekārtu.

    Tās diapazons ir kopumā 60 mm. Tādējādi klīrensu iespējams paaugstināt pat par 45 mm, ja nepieciešams braukt pa nelīdzeniem ceļiem. Lai uzlabotu efektivitāti, pie ātras braukšanas virsbūve automātiski tiek pazemināta par 15 mm. Klientu izvēlei pieejams 21 disku dizains diametrā no 18 līdz 21 collai.

    Dzinēju piedāvājums – divi TFSI un trīs TDI dzinēji

    Q5 Sportback Eiropas tirgū nonāks ar jaudīgu divu litru, četru cilindru dīzeļdzinēju. Dzinējs ar 204 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu apvienots ar septiņu pārnesumu S-tronic divsajūgu ātrumkārbu un quattro ultra tehnoloģiju.

    Daļējā hibrīda sistēma uzlabo efektivitāti – Q5 Sportback spēj turpināt kustību arī ar izslēgtu dzinēju. Start-Stop režīms kļūst aktīvs pie 22 km/h liela ātruma. Dīzeļdzinējs ir ne tikai efektīvs, bet arī videi draudzīgs, tas atbilst jaunāko izmešu regulu Euro 6d-ISC-FCM jeb EU 6 AP prasībām.

    Pēc Q5 Sportback nonākšanas tirgū tiks piedāvāti arī šādi dzinēju varianti – vēl viens četru cilindru TDI, V6 TDI un divi 2,0 litru, četru cilindru TFSI dzinēji. Līdzīgi kā veiksmīgais Q5, arī Q5 Sportback tiks piedāvāts ar plug-in hibrīda piedziņu divos jaudas variantos. Piedāvājuma klāstu noslēgs SQ5 Sportback modelis.

    Audi Q5 Sportback tiek ražots Sanhosē Čiapas rūpnīcā Meksikā un tirgū nonāks 2021. gada pirmajā pusgadā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē