• 85 jaunas darbavietas un 8 miljonu investīcijas — par 1,2 miljoniem eiro rekonstruēs ielu Olainē

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    17. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edgars Priedītis / LETA
    Olaines industriālajā teritorijā sākta maģistrālās – Rūpnīcu – ielas rekonstrukcija, kas izmaksās teju 1,3 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Olaines novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Tropkina.

    Projekta mērķis ir palielināt privāto investīciju apjomu Olaines novadā, veicot ieguldījumus komercdarbības attīstībai atbilstoši novada attīstības programmās noteiktajai ekonomiskajai specializācijai, balstoties uz komersantu vajadzībām. Tropkina uzsvēra, ka, pateicoties projekta realizēšanai, tiks izveidotas vismaz 85 jaunas darbavietas, un uzņēmumi veiks ieguldījumus savā attīstībā vismaz 7 995 574 eiro apmērā.

    Projekta gaitā tiks rekonstruēta Rūpnīcu iela Olainē, kas ir maģistrālā iela Olaines industriālajā teritorijā. Paredzēts atjaunot ielas segumu, izbūvēt ielas apgaismojumu, atjaunot gājēju ietvi, izbūvēt slēgtu lietus notekūdeņu kanalizācijas sistēmu, atjaunot zem ielas esošās komunikācijas, izbūvēt jaunu kabeļu kanalizāciju, kā arī sabiedriskā transporta autobusa pieturvietu un publiskās autostāvvietas.

    Pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar AS «Ceļu pārvalde», kas apņemas veikt Rūpnīcu ielas rekonstrukcijas darbus. Projektu plānots realizēt līdz 2020.gada oktobrim.

    Projekta «Infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai Rūpnīcu ielā, Olaines novadā» kopējās izmaksas ir 1 278 915 eiro, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums ir 663 190 eiro.

    Jau vēstīts, ka Centrālā finanšu un līgumu aģentūra akceptējusi pašvaldības projektu «Infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai Rūpnīcu ielā, Olaines novadā» ERAF līdzfinansējuma saņemšanai. Projektu finansē gan ERAF, gan valsts un pašvaldība, un daļu līdzekļu nodrošinās AS «Olainfarm».

    Publiski pieejamā informācija liecina, ka Rūpnīcu ielā Olainē atrodas industriālais parks ar vairākām ražotnēm, AS «Olaines ķīmiskā rūpnīca Biolar», «Olainfarm» un citi uzņēmumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē