• 14,4 miljoni eiro fotoradaru soda naudās – 2020. gada statistika

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    2. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: lvceli.lv
    Pagājušajā gadā par fotoradaru fiksētajiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem soda naudās piemēroti kopumā 14 489 305 eiro, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

    Par stacionāro fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem piemērots 11 042 430 eiro sods, bet par pārvietojamo fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem – 3 446 875 eiro sods.

    Soda naudās patlaban samaksāti 11 685 615 eiro no kopējās summas.

    Valsts policijas priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis aģentūrai LETA atzina, ka braukšanas kultūra būtiski neuzlabojas, un joprojām transportlīdzekļu vadītāji ir gatavi maksāt sodus par saviem pārkāpumiem.

    Krapsis nenoliedza, ka viens no stūrakmeņiem satiksmes drošības uzlabošanai ir tehnoloģiju ieviešana satiksmes drošības kontrolei, tāpēc viņš pauda cerību, ka drīzumā tiks ieviesti vidējā kustības ātruma radari jeb point to point sistēma.

    Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) šonedēļ Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē arī pieminēja fotoradaru tēmu. Viņaprāt, pašvaldībām ir jāpiešķir zināma veida tiesības iesaistīties satiksmes drošības uzlabošanā, taču pašvaldībām ir jāatceras, ka radari nav naudas pelnīšanas instruments. Galvenais ieguvums ir cilvēku dzīvības, un to nevar novērtēt naudas izteiksmē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē