• Zvaigžņu pilnība – «Rolls Royce Phantom» pirmais brauciens

    Pirmais brauciens
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    26. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Aristokrātisms jau astoņās paaudzēs un teju 100 gadu garumā. Lai arī «Rolls-Royce» daudziem no mums ir tikai fantāzija un neaizsniedzams greznuma simbols, ir viens modelis, kas tiek uzskatīts par «īsto» «Rolls-Royce». Tas ir britu zīmola flagmanis Phantom.

    Atrodoties BMW paspārnē, «Rolls-Royce» ir piekļuve pārbaudītām vācu vērtībām, piemēram, vienai no autoindustrijas labākajām multimediju sistēmām, astoņpakāpju ZF automātiskajai pārnesumkārbai un 6,75 litru V12 benzīna dzinējam. Šis motors ar dažādiem uzlabojumiem zem masīvā «Phantom» pārsega atrodas jau 20 gadus, un tikai gaidāmais elektrifikācijas «laikmets» varēs apturēt varenā dzinēja uzvaras gājienu.

    Ilgstošā uzticēšanās vieniem un tiem pašiem tehniskajiem komponentiem apstiprina faktu, ka «Rolls-Royce» pircēji no jaunajiem modeļiem nesagaida krasas un ievērojamas pārmaiņas. Tikai vēl par kripatiņu pacelt jau tā nepārspējami augsto luksusa latiņu.

    «Rolls-Royce» ir ļoti patstāvīgs zīmols visās izpratnēs. Pat to, ko citi zīmoli vienkārši sauktu par modernizāciju vai feisliftu, RR nosaucis par Series II. Pēc astotās paaudzes «Phantom» pirmizrādes 2017. gadā, tagad tas ticis pie uzlabojumiem. Tiesa, pavisam nelieliem. Sers Henrijs Roiss reiz teica, ka mazas lietas veido pilnību, bet pilnība nav maza lieta.

    «Phantom» ir statusa apliecinājums un investīcija, kas apkārtējos raisa pozitīvu apbrīnu. Arī naktī. Salīdzinot ar sākotnējo versiju, Series II ieguvis jaunus LED lukturus ar iestrādātām 580 lāzera griestām zvaigznēm. Jā, tagad zvaigžņu klajums ir ne tikai salona griestos, bet arī lukturu korpusā. Izgaismots ir arī masīvais radiatora režģis, gluži kā «mazajam» brālim «Ghost».

    Pieejami arī divi jaunu disku dizaini – modernais stils un retro dizains no 1920. gadiem. Rolls-Royce pārstāvis atklāj, ka gadu gaitā samazinājies to RR īpašnieku skaits, kuri priekšroku dod sēdēšanai aizmugures sēdeklī. Tā vietā arvien lielāka vēlme ir pašiem sēsties pie stūres, lai vadītu teju sešus metrus garo limuzīnu. RR īpašnieki kļūstot arvien gados jaunāki, kas arī esot galvenā «Black Badge» (tas ir kas līdzīgs BMW «Shadowline») auditorija. Nezinu legālu veidu, kā iegūt līdzekļus šā auto iegādei, tomēr skaidrs ir tas, ka jauniešu, kuriem līdzās mājai ir naftas vads, pasaulē netrūkst.

    Šī ir 650 000 eiro vērta mīksti ripojoša mākslas galerija, kas rada krasus pretstatus. Brauciens «Phantom» cauri vientuļiem ciemiem var atgādināt staigāšanu pa Somāliju uzvalkā, kas veidots no ēdiena, taču bālu skaudību garāmgājēju acīs neredzam. To aizstāj vēlme nobildēties, ielūkoties salonā un pasapņot par to, kā būtu, ja būtu.

    Tagad raudzīsim, kas atrodas aiz otrādi veramajām durvīm. Mēdz teikt, ka bagātie dzīvojot citā realitātē. Bet tā tiešām šķiet. Tiklīdz elektroniski tiek aizvērtas seifa biezuma durvis, salonā ir pavisam cita pasaule, kas nešķiet saistīta ar to, kas notiek aiz stikla. Sēdi, kur vēlies, un jūties kā mājās, kas redzamas dārgu auto reklāmu brošūrās. Rolls-Royce limuzīna greznību līmenis allaž bijis kārtu pārāks pār jebkuru citu konkurentu. Patiesībā tuvākie sāncenši meklējami turpat Rolls-Royce modeļu klāstā, tāpēc konkurence ir vien ģimenes iekšienē.

    Tagad šeit ir nedaudz druknāks stūres rats, vairāk aktīvo drošības funkciju, piemēram, 360 grādu kamera, kas palīdz izlavierēt no «Kempinski» viesnīcas šaurās stāvvietas, un jaunākā «iDrive» multimediju sistēma.

    Esmu dzirdējis salīdzinājumu, ka «Rolls-Royce» rūpnīca ir kā Luvras muzejs un tā modeļi kā Monas Lizas glezna. Ja tas šķiet pārspīlēti, tad «Phantom» paneļa dizains šādiem izteikumiem saglabā aizstāvību. Panelī iestrādāts horizontāls stikls, aiz kura iespējams iestrādāt jebkāda dizaina virsmu.

    Šo telpu RR nosaucis par Galeriju, ļaujot RR īpašniekiem izpausties, piemēram, izvēloties Dienvidāfrikas mākslinieces Esteres Mahlangu oriģinālu gleznu. Šis un viss pārējais atkarīgs no pircēja rocības un iztēles.

    Ar «Phantom» viss ir vienkārši. Nav neviena cita automobiļa uz planētas, kas varētu līdzināties tā greznībai, izcilajam braukšanas komfortam un izsmalcinātībai. Tas ir visu «Rollroisu Rollsroiss».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē