• Žūrijas atsauksmes par «Latvijas Gada auto 2023» TOP3 – «Škoda Fabia», «VW Taigo» un «Dacia Jogger»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    3/4Volkswagen Taigo

    Volkswagen Taigo

    Otrās vietas ieguvējs «Volkswagen Taigo» ir jauns modelis Latvijā un Eiropā, tomēr tas jau ilgāku brīdi tiek piedāvāts Dienvidamerikā ar nosaukumu Nivus. Uz šķietamu jucekli ar «Volkswagen» modeļu nosaukumiem norāda autoinženieris, autosportists, Latvijas autoinženieru asociācijas valdes loceklis Agris Staņevičs.

    «Šķiet VW vismaz saviem kompaktklases krosoveru klientiem grib fundamentāli sajaukt galvu ar modeļu klāstu – «T-Roc», «T-Cross» un tagad vēl «Taigo»! Patiesībā, auto nav ne vainas. «Volkswagen» akurātums interjerā, saprotama multimediju sistēma. bet gribējās blīvāku un klusāku durvju aizvēršanu. Auto brauciena laikā ir paskaļš salonā. Jautājums, vai Polo segmenta 1 litra benzīna dzinējam vajadzīgi 18riteņi? Uz to ietaupot, labāk būtu ielikuši hidraulisko motora pārsega pacēlāju."

    Plašo modeļu nosaukumu klāstu, kas sākas ar T burtu akcentē arī Toms Timoško. Viņš vērš uzmanību izskatīgajai Taigo ārienei: «Jauns krosovers no Volkswagen! Ja vēl neesat apjukuši plašajā VW SUV klāstā, tad, lūk, jauns pārbaudījums atmiņai. Tāpat kā «Tiguan», «T-Cross», «T-Roc» un «Touareg», arī kupejas krosoveram dots vārds, kas sākas ar skanīgo T burtu. «Taigo»! Ejot pa pēdām elegantajam «Arteon», «Touareg» un «Tiguan», Volfsburgas speciālisti sekmīgi salikuši dizaina puzles gabalus, radot krosoveru, uz kuru pat atskatās. Protams, loma ir arī sarkanajam tonim, kas rada papildu uzmanību jaunajam auto.»

    «Būdams salīdzinoši nelielas nišas modelis, tam ir tāls ceļš ejams, lai kļūtu par dižpārdokli, tomēr elegantais izskats nav laupījis tā praktiskumu – tas pilnīgi noteikti palīdzēs iegūt papildu pircēju interesi. «Taigo» varētu piestāvēt R versija, kas pieejama «T-Roc R» krosoverā, tomēr mums būs jāiztiek ar krietni racionālākām modifikācijām.»

    «Ikdienas gaitām mazā viena litra dzinēja un automātiskās pārnesumkārbas salikums ir ļoti piemērots. Protams, DSG transmisijai paātrinājuma brīdī ir neliela aizture, tomēr tas ir vienojošs faktors vairumam «Volkswagen» krosoveru. Arī uz ceļa tas demonstrē sakārtotu, sabalansētu un pietiekami komfortablu gaitu, kā Volkswagen modeļiem ierasts.»

    «Taigo liek atcerēties mūžseno patiesību – stils maksā naudu. Par nedaudz mazāk brīvo telpu un vairāk pievērstu acu skatu, Volkswagen var iekasēt nedaudz vairāk naudas. Taigo sākumcena ir 20 930 eiro, bet mūsu testa auto ar «R-Line» pakotni maksā jau virs 30 000 eiro. Salīdzinājumam mazāk ārišķīgais «T-Cross» maksā no 19 755 eiro, bet izmēros lielākais «T-Roc» 28 360 eiro.»

    «Atkarībā no cenu kategorijas dažādu zīmolu modeļiem ir raksturīgas dažādas negatīvās īpatnības un «Volkswagen» nav izņēmums. Kādam modelim necila salona apdare, citam nepraktisks skārienpogas uz stūres, bet vēl kādam klimata kontrole, kas tumsā pat neizgaismojas. Taigo šajā «laimes ratā» uzgriezis apdari ar cietiem plastmasa paneļiem. Pie tā sākam jau pierast, tomēr ir mazāk prestiži konkurenti, kas šajā lauciņā nodrošina labāku sniegumu.»

    «Jaunais «Taigo» iemieso to īpašību kopumu, ko esam raduši redzēt «Volkswagen» kompaktklases un krosoveru segmenta modeļos. Tātad gan gaišās, gan tumšās puses, tomēr tā pievilcīgais izskats daudziem var nospēlēt izšķirošo lomu. Vai varētu būt, ka «Taigo» ir izskatīgākais savas klases krosovers?”»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē