• Pirmie punkti kabatā! Mārtiņš Sesks izcīna 6. vietu JWRC debijā

    Sabiedrība
    17. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Latvijas pilots, pašreizējais Eiropas junioru rallija čempions Mārtiņš Sesks kopā ar stūrmani Krišjāni Cauni šā gada pasaules junioru rallija čempionāta (JWRC) pirmajā posmā Zviedrijā izcīnīja sesto vietu, iegūstot vērtīgus kopvērtējuma punktus.

    JWRC sacensības notika pasaules čempionāta (WRC) otrā posma, Rally Sweden, ietvaros, kur pa sniega, ledus un sasalušas grunts klātiem ceļiem ekipāžām bija jāveic 19 ātrumposmi 316,80 kilometru garumā.

    JWRC ieskaitē startēja 13 dalībnieki, ieskaitot Latvijas pārstāvjus. Kā ziņojām, Zviedrijas rallija iesākumā Mārtiņš Sesks (LMT Autosporta Akadēmija) pat izvirzījās savas klases vadībā. Diemžēl tehniskas problēmas dēļ Latvijas ekipāža bija spiesta izstāties no pirmās dienas sacensībām, atgriežoties pēc Rally2 sistēmas, saņemot laika sodu par katru neveikto pirmās dienas posmu. Līdz ar to cīnīties par goda pjedestālu Latvijas ekipāža vairs nevarēja, taču atlikušajās divās sacensību dienās sestdien un svētdien turpināja rādīt konkurētspējīgu sniegumu, uzrādīja arī ātrāko rezultātu ātrumposmos un rallija noslēgumā spēja pacelties par četrām pozīcijām uz sesto vietu.

    No 19 ātrumposmiem Latvijas ekipāža trijos uzrādīja ātrāko laiku savā klasē.

    Sacensību noslēdzošajā SS19 ekipāža pārsita vēl vienu riteni, tomēr neskatoties uz grūtībām, uzrādīts sestais ātrākais laiks, un arī Rally Sweden kopvērtējumā nosargāta sestā vieta.

    Bez kļūdām un tehniskiem defektiem neiztika arī citi vadošie konkurenti – tā no pārliecinošas līderpozīcijas tehnisku iemeslu dēļ pēc SS13 atkāpās zviedra Denisa Radstroma ekipāža. Kā arī uz brīdi trešajā pozīcijā esošā vācieša Juliusa Tanerta ekipāža bija spiesta zaudēt laiku, kad SS12 laikā izbrauca ārpus trases.

    “Šis bija ļoti sarežģīts un grūts rallijs. Jāsaka, ka lielu lomu nospēlēja pērn pasaules rallija čempionāta Vācijas posma laikā gūtā pieredze. Zināju, cik piepildītas un nogurdinošas būs šīs dienas, kam pienācīgi arī gatavojos. Pārsteigumu gan sagādāja Zviedrijas rallija ātrumposmi, kas ir nesalīdzināmi prasīgāki – ātri, tehniski un bīstami, ko apliecina arī vadošo WRC pilotu pieļautās kļūdas, « saka Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots. » Ja kādam šķiet, ka JWRC kāds kādam dod laiku un iespēju iesildīties un atrast savu ritmu, tad krietni maldās. Jau no pirmā ātrumposma visas vadošās ekipāžas startēja ar maksimālu koncentrēšanos un 110% atdevi. Faktiski visas ekipāžas jau rallija sākumā pieļāva pa kļūdai – tāpēc svarīgi bija saņemt sevi rokās, lieki par to nepārdzīvot, un turpināt savu darbu, kam bijām plānveidīgi gatavojušies. Negaidīts pārsteigums bija auto defekts, kas mūs krietni izsita no līdzsvara – bet ne velti rallijs ir tehniskais sporta veids, un arī šādiem pavērsieniem ir jābūt gataviem." 

    " Liels paldies faniem, kas tik lielā skaitā bija ieradušies mūs atbalstīt – noteikti visi rallija interesenti jau ir dzirdējuši par lielo karogu, kas vairākkārtīgi bija redzams arī WRC+ tiešraidē, bet tas kas palika aiz kadra – trasē bija arī daudzi mazāka izmēra sarkanbaltsarkani karogi – un tas deva enerģiju, lai saglabātu asu prātu līdz pat finišam! Paldies jums, un tiekamies citos ātrumposmos!” piebilst jaunais pilots.

    “Kā jau prognozēts, būtisku lomu spēlēja pasaules čempionāta posma plašā ģeogrāfija un garās stundas, kas dalībniekiem nozīmēja vēl vienu nozīmīgu izaicinājumu – mainīgu ātrumposmu segumu. Brīžam bija sasalusi sniega sega, brīžam atkal atkususi grants, kas visu laiku lika domāt par ātru, bet vienlaicīgi drošu braukšanas tempu, kā arī par radžoto riepu stāvokli, lai gūtu maksimāli labu rezultātu nevis vienā ātrumposmā, bet gan rallija finišā, « saka ekipāžas treneris Uldis Briedis. "Prieks, ka ekipāža arī pēc vairākkārtējiem »sitieniem” – sagriešanās trasē, tehnisks defekts un zaudētas pozīcijas – spēja atgūties un turpināja braukt tikpat ātri kā iepriekš. Psiholoģiskā noturība rallijā, kā jebkurā sporta veidā ir ļoti nozīmīga, un Zviedrijā guvām ļoti labu pieredzi.”

    Nākamais JWRC posms risināsies 28. – 31. martā, WRC Korsikas rallija ietvaros.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē