• Minirallijam Latvija 2019 Biķerniekos jau vairāk nekā 110 pieteikumu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    11. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dace Janova
    Lai gan līdz minirallija Latvija 2019 dalībnieku pieteikumu pieņemšanas termiņa beigām atlikušas divas nedēļas, jau šobrīd vēlmi startēt šajās sacensībās izteikušas vairāk nekā 110 ekipāžas, kas liecina par šīs autosporta disciplīnas arvien lielāku popularitāti.

    Minirallijs Latvija norisināsies 2. novembrī Rīgā, Biķernieku trases teritorijā. Kopumā braucējiem būs jāaizvada septiņi asfalta ātrumposmi, kuru kopgarums ir 23,65 km. Šīs būs sezonas noslēguma sacīkstes, kurās tiks noskaidroti arī kopvērtējuma uzvarētāji.

    Sacensību diena iesāksies jau plkst. 6:00 rītā – vispirms braucējiem būs jāveic administratīvā pārbaude, notiks maršrutu dokumentu izsniegšana un sacensību automašīnu tehniskā pārbaude, bet pēc tam dalībnieki iepazīsies ar trasi. Minirallija starts tiks dots plkst. 10:57, un paredzams, ka pirmā automašīna finišu sasniegs plkst. 16:30, apbalvošana ieplānota plkst. 19:35. Servisa parks atradīsies S. Eizenšteina ielā 4.

    Starp dalībniekiem, kuri pieteikušies startam minirallijā Latvija, ir arī vairāki lielā rallija zinātājiem pazīstami uzvārdi.

    Ne tik bieži pēdējos gados uz starta izdodas redzēt Māri Neikšānu, bet šoreiz viņš pieteicis dalību minirallijā un sēdīsies pie Neiksans Rallysport darbnīcā pašu izgatavotā Ford Fiesta NRC sacīkšu auto stūres, kamēr stenogrammu viņam lasīs Anrijs Jesse.

    Minirallijam pieteikušies arī Sports Racing Technologies (SRT) komandas sportisti, brāļi Grjazini, kuri abi startēs ar Škoda Fabia R5 mašīnām. Nikolajs Grjazins šogad iegūst pieredzi pasaules rallija čempionātā (WRC), kamēr Vasīlijs Grjazins pievērsies rallijkrosam, startējot pasaules čempionāta (WorldRX) satelītklasē RX2, kurā ir viens no līderiem.

    Tāpat startēs viens no savulaik ātrākajiem rallija pilotiem Matīss Mežaks, kurš kopā ar brāli Miķeli rādīs savu varēšanu 2WD klasē ar BMW 318.

    Sacensībām pieteikušās arī vairākas ārvalstu ekipāžas. Soms Risto Laine pilotēs Historic klases Mercedes-Benz 190E, bet Vācijas pārstāvis Lazars Kans varētu būt viens no favorītiem, jo startēs ar jaudīgo 4WD klases Mitsubishi Lancer EVO IX.

    2019. gada Latvijas kausa izcīņā minirallijā pēc aizvadītiem četriem posmiem savās klasēs vadībā ir Gatis Ābelītis/Lauris Cincis (1600), Ēriks Kursišs/Reinis Trūps (2000), Gvido Rozenblūms/Indulis Kalniņš (2WD), Raimonds Dūcis/Elvis Špehts (4WD), Kalvis Blūms/Didzis Blūms (kā stūrmanis braucis arī Ralfs Lipstoks, 4WD+), Ojārs Avotiņš/Dainis Politiko (2WD Rookie), Mārcis Kļaviņš/Reinis Kļaviņš (4WD Rookie) un poļu pilota Huberta Laskovska (Juniori) ekipāža.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē