• Mārtiņš Sesks Eiropas rallija sezonu noslēdz ar 3. vietu Romā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    22. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIA ERC
    Jaunais Latvijas rallija pilots, pašreizējais Eiropas junioru čempions Mārtiņš Sesks aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdza savu īso Eiropas rallija čempionāta sezonu, kurā bija divi posmi ar R5 klases mašīnu. Braucot kopā ar stūrmani Uldi Briedi, Mārtiņš Rally di Roma Capitale izcīnīja trešo vietu junioru ieskaitē un astoto absolūtajā vērtējumā.

    Pirmās trīs vietas šajās sacensībās ieguva mājinieki itāļi – uzvara tika Džandomeniko Basso, otrais, 23 sekundes aiz uzvarētāja, palika Simone Kampedelli, trešais – Andrea Krunjola. Tiesa, sākotnēji uzvarētāja godā bija Aleksejs Lukjaņuks, taču viņam ar sacensību komisāru lēmumu tika piespriestas 60 soda sekundes, kas krievu raķeti atmeta uz ceturto vietu.

    Kā ziņojām, pirms šīm sacensībām par pauzi autosportā paziņoja Mārtiņa stūrmanis Krišjānis Caune, tāpēc šo asfalta ralliju liepājnieks aizvadīja ar LMT Autosporta akadēmijas ekipāžas treneri, bijušo rallistu Uldi Briedi stūrmaņa krēslā. Rally di Roma Capitale bija otrais rallijs ar R5 mašīnu, ko balvā par Eiropas junioru čempiona titulu ieguva Mārtiņš Sesks.

    “Eiropas čempionāta sezona ir galā, divi īpašie ralliji ar R5 auto ir aizvadīti, katrs rallijs uz cita ceļa seguma,” pēc sacīkstes teica Mārtiņš. “Gāja un iet mums raibi, bet abi mācāmies, it sevišķi man ir jāpierod pie šī auto, dažbrīd šķiet, ka braucu divreiz ātrāk nekā ar ierasto R2.”

    “Šis principā bija pirmais asfalta rallijs šogad, pirmais ar R5 un stūrmani, kas ikdienā ir mans treneris. Esmu pat apmierinātāks nekā pēc Liepājas posma, šeit bija pilnīgi cita konkurence, itāļi šeit ir ļoti pieredzējuši un ātri, bet zinām, kas nākotnē jādara, lai tiktu viņiem līdzi un pat garām,” piebilst LMT Autosporta akadēmijas pilots.

    Pēc Itālijas rallija ekipāža dodas uz Somiju, lai augusta sākumā piedalītos kārtējā pasaules junioru rallija čempionāta (JWRC) posmā, kas notiek WRC etapa ietvaros.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē