• Mārtiņš Sesks debiju JWRC čempionātā iesāk ar varenu cīņu

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    15. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš Sesks
    Foto: M-Sport
    Mārtiņš Sesks
    Latvijas rallija pilots, pašreizējais Eiropas junioru čempions Mārtiņš Sesks šajā nedēļas nogalē Zviedrijā aizvada debiju pasaules junioru čempionātā (JWRC) un pirmajā sacensību dienā pat izvirzījās vadībā savā ieskaitē. Diemžēl noturēt augstu pozīciju Mārtiņam tehnisku problēmu dēļ neizdevās.

    Zviedrijā valda līdzīgi apstākļi kā pirms nedēļas Latvijas rallija čempionāta posmā Gulbenē, ledus un sniega segums kūst un braukšana ir ļoti smaga. Rallijā Sarma 2019 Mārtiņs Sesks kopā ar stūrmani Krišjāni Cauni izcīnīja uzvaru savā klasē, un turpināja rādīt teicamu sniegumu arī Zviedrijā — jau otrajā ātrumposma uzrādīja labāko rezultātu un pēc trešā dopa pat izvirzījās vadībā JWRC ieskaitē, iesaistoties cīņā ar vietējiem braucējiem, zviedriem Tomu Kristensonu un Denisu Radstrēmu. 

    Diemžēl septītajā ātrumposmā LMT Autosporta Akadēmijas ekipāžas auto piemeklēja tehnisks defekts un viņi no cīņas bija spiesti izstāties, taču sacensības turpinās pēc Rally2 sistēmas, saņemot laika sodu par neveiktajiem šīs dienas ātrumposmiem. Pēc pirmās sacensību dienas Sesks JWRC kopvērtējumā ieņem 11. vietu 13. ekipāžu konkurencē.

    «Negaidīta problēma ar droseli lika mums samazināt tempu septītajā ātrumposmā, un mēs neko nevarējām izdarīt. Par laimi, esam tikuši līdz servisa parkam, kur mašīna tiks saremontēta un mēs sacensībās atgriezīsimies rīt pēc Rally2 noteikumiem. Cīņa par uzvaru, saprotams, ir galā, taču, skatoties no gaišās puses, līdz tai problēmai mēs bijām diezgan ātri, pat bijām vadībā un izcīnījām pirmo ātrumposma uzvaru. Sveicieni visiem faniem no Latvijas, izskatās, ka ziema jūs nevar atturēt, jo mēs redzējām tik daudz Latvijas karogu visos ātrumpsomos. Uz tikšanos rīt!» savā oficiālajā Facebook kontā par pirmās sacensību dienas notikumiem ierakstījis Mārtiņš Sesks.

    JWRC ieskaitē pēc astoņiem ātrumposmiem vadībā ir Deniss Radstrēms, minūti un divas sekundes aiz viņa ir Toms Kristensons, vēl 33,5 sekundes tālāk ir vācietis Jūliuss Tanerts. Sesks no līdera atpaliek 34 minūtes un 27,2 sekundes.

     

     

    Arī WRC ieskaitē pirmajā sacensību dienā netrūka dramatisku notikumu. Tā kupenā palika Sebastjens Ožjērs (Citroen) un Jari-Mati Latvala (Toyota), bet vadībā, izmantojot labāku starta pozīciju, izvirzījies soms Tēmu Sunninens (M-Sport), bet tikai divas sekundes no viņa atpaliek igaunis Ots Tanaks, kurš dienas pēdējā ātrumposmā atspēlēja Sunninenan veselas 11 sekundes.

    Zviedrijas rallijā piedalās arī Latvijas komanda Sports Racing Technologies (SRT), kuras pārstāvētā Krievijas ekipāža Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs WRC2 vērtējumā ieņem 6. vietu. Līderis šajā klasē ir norvēģis Ole Kristians Veibijs, kuram Grjazins zaudē minūti un 18 sekundes.

    Otrajā sacensību dienā, sestdien, ekipāžām būs jāveic astoņi ātrumposmi. Rallijs noslēgsies svētdien, 17. februārī, ar pēdējiem trim ātrumposmiem. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē