• Latvijā pirmoreiz notiks e-autosporta čempionāti

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sekojot pasaules tendencēm, Latvijā šogad tiks rīkoti divi e-sporta čempionāti – E-autosport Grand Prix (EGP) rallija un rallijkrosa disciplīnās. Sacensības notiks ar Latvijas Automobiļu Federācijas (LAF) atbalstu, informē seriāla organizatoru RA Events.

    EGP 2019. gada sezona iesāksies ar rallija disciplīnas sacensībām, kuru fināls plānots FIA Eiropas rallija čempionāta posma Rally Liepāja laikā, savukārt rallijkrosa sacensības sāksies tuvāk vasaras periodam ar atlases kārtu RallyX Nordic Latvijas posma laikā un lielo finālu FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma Neste World RX of Latvia ietvaros.

    “E-sportu nozare pasaulē strauji aug un gūst arvien lielāku interesi ne tikai no dalībnieku, bet arī komandu, čempionātu, sponsoru un sabiedrības puses. RA Events autosporta nozarē darbojas jau 10 gadus, un šis ir nākamais attīstības solis – vēlamies savienot virtuālo vidi ar klasisko autosportu, parādot abām pusēm, kas notiek “aiz priekškara”. Svarīgi, ka mūsu iniciatīvu ir novērtējuši arī Pafbet Score, Latvijas Automobiļu Federācija un viena no lielākajām autosporta komandām Latvijā – Sports Racing Technologies (SRT), kuri snieguši ievērojamu atbalstu, lai šie čempionāti norisinātos legāli, pareizi un ar vērtīgu balvu labākajiem,” par EGP stāsta RA Events direktors Raimonds Strokšs.

    Mūsdienu sabiedrība, it īpaši jaunatne, dzīvo daudz citādāk nekā pirms 20 vai 30 gadiem, un ir skaidri redzams, ka e-sports uzņem apgriezienus un ieņem arvien stabilāku vietu līdzās klasiskajam sportam.

    “Latvija autosporta pasaulē ir pazīstama ar inovatīvu pieeju – mums ir izcili inženieri, pērn mums pirmajiem pasaulē bija elektrisko kartingu čempionāts. Savukārt e-autosports ir joma, kurā savus spēkus vēl tikai mēģināsim, taču esam pārliecināti, ka projekts nonācis drošās rokās un mums izdosies sasniegt jaunas virsotnes arī šajā virzienā, kas mums – Latvijas Automobiļu federācija – liels solis nākotnes virzienā, ko jau ir spērusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA), par jauno projektu izsakās LAF prezidents Raimonds Kisiels.

    Gan rallija, gan rallijkrosa disciplīnās paredzētas divas ieskaites grupas – World Open profesionāliem autosportistiem un spēlētājiem ar e-sports pieredzi un National grupa jebkuram interesentam bez iepriekšējas profesionālas pieredzes. Čempionātu uzvarētājiem abās klasēs Sports Racing Technologies nodrošinās iespēju braukt trasē ar īstu autosacīkšu tehniku. Rallija čempionāta uzvarētāji varēs izmēģināt Baltic Open klases Subaru Impreza STI auto, bet rallijkrosa čempionāta ātrākie sēdīsies pie RX2 klases auto stūres.

    Čempionātu uzvarētājiem abās klasēs Sports Racing Technologies nodrošinās iespēju braukt trasē ar īstu autosacīkšu tehniku.

    “Mūsdienu sabiedrība, it īpaši jaunatne, dzīvo daudz citādāk nekā tas notika pirms 20 vai 30 gadiem, un ir skaidri redzams, ka e-sports uzņem apgriezienus un ieņem arvien stabilāku vietu līdzās klasiskajam sportam. Vienlaikus jāsaka, ka pasaulē ir daudzi piemēri, kad e-autosportists pierāda sevi kā lielisku pilotu pie sacīkšu auto stūres. Ļoti iespējams, ka tāds talants ir arī šeit pat Latvijā, un mēs gribam iet līdzi laikam un atbalstīt šādu iniciatīvu, dodot cilvēkiem iespēju sevi pierādīt,” komentē SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis.

    EGP rallija čempionāta starts tiks dots 6. un 7. aprīlī Rīgā, Sim Racing Club telpās, kam sekos vizītes Latvijas pilsētās, sniedzot iespēju ikvienam pieteikties un pierādīt savu ātrumu virtuālā trasē. 20 ātrākie katras klases braucēji tiks aicināti piedalīties otrajā atlases kārtā, bet seši labākie no katras ieskaites grupas jau startēs finālsacensībās Rally Liepāja laikā.

    SIM RALLY 2019 KALENDĀRS:

    Datums

    Notikums

    Norises vieta

    6. aprīlis

    SIM RALLY 1.kārta

    6.-7. aprīlis

    atlases kārta Rīgā

    SRC Riga, Artilērijas iela 29/31

    12.-14. aprīlis

    atlases kārta Rīgā

    izstāde Auto 2019

    20. aprīlis

    atlases kārta Talsos

    [tiks precizēts]

    21. aprīlis

    atlases kārta Ventspilī

    [tiks precizēts]

    27. aprīlis

    atlases kārta Valmierā

    [tiks precizēts]

    28. aprīlis

    atlases kārta Jēkabpilī

    [tiks precizēts]

    4. maijs

    atlases kārta Liepājā

    [tiks precizēts]

    6. maijs

    sākas SIM RALLY 2. kārta

     

    6.-19. maijs

    otrā atlases kārta Rīgā

    SRC Riga, Artilērijas iela 29/31

    25. maijs

    SIM RALLY 2019 Fināls Liepājā

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē