• Latvija meklē ātrāko virtuālo braucēju pirmajām FIA motorsporta spēlēm

    E-autosports
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    23. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gran Turismo
    Šogad, no 31. oktobra līdz 3. novembrim, Itālijā norisināsies Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) pirmās motorsporta spēles (Motorsport Games), kurās tiks pārstāvēta arī Latvija – Latvijas Automobiļu federācija (LAF) sadarbībā ar EGP Latvia startam Digital ieskaitē pieteiks vienu dalībnieku.

    Pirmo reizi FIA rīkotās sacensībās autosportisti sacentīsies cits pret citu, pārstāvot savu valsti, nevis startējot individuāli vai kādas komandas sastāvā. Spēlēs paredzēts izcīnīt godalgas sešās disciplīnās – līdzās klasiskā autosporta disciplīnām – GT, Formula 4, Touring Car, drifts un kartings – medaļu komplektu sadalīs arī Digital ieskaitē jeb braukšanā ar Sony Playstation videospēli Gran Turismo Sport. Paredzēts, ka šajā disciplīnā tiks pārstāvēta arī Latvija – Latvijas Automobiļu Federācija sadarbībā ar EGP Latvia startam Digital ieskaitē pieteiks vienu dalībnieku, kuram tiks pilnībā apmaksāta dalības maksa, kā arī ceļošanas un nakšņošanas izdevumi.

    “Esmu ļoti pacilāts, ka mums izdevies radīt šādas motorsporta spēles, kas ļaus vienā pasākumā apvienot uzreiz vairākas autosporta disciplīnas. Tas ir liels notikums ne vien autosporta pasaulē, bet arī nozīmīgs jaunums starptautisku sporta notikumu kalendārā. Motorsporta spēles sniegs nacionālajām federācijām vēl vienu lielisku iespēju  uzrunāt un pievērst autosportam arvien jaunus interesentus, vienlaicīgi vairojot arī valstisko patriotismu! Ar nepacietību gaidu rudeni, kad arī pats klātienē apmeklēšu pirmās motorsporta spēles Romā, pasākuma izziņošanas dienā teica FIA prezidents Žans Tods.

    Lai noteiktu Latvijas ātrāko Gran Turismo Sport braucēju, 26. un 27. augustā EGP Latvia sadarbības partnera SRC Riga salonā, Artilērijas ielā 29/31, notiks atlases braucieni.

    Dalībnieks, kurš atlases laikā uzrādīs ātrāko rezultātu, saņems godpilno balvu – iespēju pārstāvēt Latviju pirmajās FIA motorsporta spēlēs.

    RA Events uzsāktais e-autosporta projekts EGP Latvia turpināsies ar vēl vienām lieliskām sacensībām – šoreiz nosakot ātrāko dalībnieku, kuram būs unikāla un vēsturiska iespēja piedalīties pirmajās motorsporta spēlēs. Autosporta pasaulē šis pasākums ir kas pilnīgi jauns, un tikai laiks rādīs, vai un cik drīz šo pasākumu varēsim salīdzināt ar Olimpiskajām spēlēm!" saka RA Events un EGP Latvia vadītājs Raimonds Strokšs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē