• Īsi pirms WorldRX Beļģijas posma ES motorsport komanda atlaiž lietuviešu pilotu Bacjušku

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    9. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ES motorsport
    Dienu pirms pasaules rallijkrosa čempionāta trešā posma, WorldRX of Benelux, komanda ES motorsport paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar lietuviešu pilotu Roku Bacjušku.

    “Smagu lēmumu ir pieņēmušas abas puses, un mēs gribam pateikties Rokam par viņa ieguldīto smago darbu un novēlam visu labāko. Komanda turpina gatavoties WorldRX of Benelux posmam ar jauno braucēju Fransuā Divālu,” teikts Lietuvas rallijkrosa komandas paziņojumā.

    Roks Bacjuška piedalījās pirmajos divos šāgada pasaules čempionāta posmos, pirmajā Abu Dabi iekļūstot pusfinālā un nopelnos 10 ieskaites punktus, bet otrajā posmā Spānijā lietuviešu pilots nepārvarēja kvalifikāciju, ieņemot 13. vietu. WorldRX kopvērtējumā Bacjuška ar 14 punktiem atrodas 13. vietā.

    Kā zināms, pasaules čempionāta Supercar klasē Latviju pārstāv Jānis Baumanis. Team STARD līderis abos aizvadītajos posmos iekļuva finālā un WorldRX kopvērtējumā ieņem augsto ceturto vietu.

    Beļģu autosportists Fransuā Divāls savulaik piedalījies pasaules rallija čempionātā (WRC), bet pēdejos gados reizi sezonā startē WorlRX posmā savās mājās. Kā zināms, šogad Beļģijas posmu uzņems slavenā Spā trase, kurā notiek arī F1 sacensības.

    WorldRX of Benelux sacensībām Spa trasē izbūvēts īpašs 913 metrus garš posms, kurā iekļauts arī viens no leģendārākajiem F1 līkumiem – Eau Rouge. Kas attiecas uz dalībnieku sastāvu, to papildinājis 2016. gada WorldRX čempions Matiass Ekstroms, kurš pēc iepriekšējās sezonas paziņoja par aiziešanu no regulārā rallijkrosa. 40 gadus vecais zviedrs Beļģijā atgriezīsies pie sev labi zināmā Audi S1 stūres, pārstāvot JC Raceteknik komandu. Kopumā Supercar klasē Beļģijā startēs 20 dalībnieku.

    Savukārt jaunākā informācija liecina, ka šo posmu izlaidīs soms Niklass Gronholms (GRX), kuram nupat veikta apendicīta operācija. Viņa vietā komandu ieskaitē startēs cits somu pilots Joni Vīmans.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē