• Fernando Alonso gatavojas debijai Dakaras rallijā

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    29. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toyota GAZOO Racing
    Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso uzsācis testus, lai sagatavotos iespējamam startam 2020. gada Dakaras rallijā, informē Toyota Gazoo Racing komanda, kuru spāņu pilots pārstāv šīs sezonas World Endurance Championship.

    Līdz gada nogalei Alonso sadarbībā ar Toyota Gazoo Racing Dakaras rallija komandu piedalīsies vairākās bezceļu sacensībās Eiropā, Āfrikā un Tuvajos Austrumos, lai iepazītos ar rallijreidu specifiku.

    “Es patiešām priecājos par iespēju turpināt sadarbību ar komandu. Kopš 2017. gada 1. novembra, kad pirmoreiz izbraucu ar Toyota, esam kopā ļoti daudz ko sasnieguši,” saka 38 gadus vecais Alonso. “Gada sākumā ieguvu nelielu ieskatu tajā, kas ir rallijreids un tas man sagādāja patīkamas sajūtas, ko gribētu turpināt. Zinu, ka šī ir totāli atšķirīga pieredze, kas prasīs pamatīgu mācīšanos, bet es tam esmu gatavs. Nākamajos mēnešos gribu iepazīt Hilux mašīnu un komandu. Vienmēr esmu teicis, ka vēlos izmēģināt jaunus izaicinājumus dažādās [motoru sporta] disciplīnās, un tagad esmu lieliskā komandā, ar kuru kopā to sasniegt.”

    Pēc aiziešanas no F1 čempionāta Fernando Alonso divkārt uzvarējis Lemānas 24 stundu sacensības, ir Deitonas 24 stundu sacīkstes uzvarētājs un pašreizējais WEC čempions. Gada sākumā viņš jau piedalījās rallijreda testos, kuros uzrādīja ar katru apli arvien labākus rezulātus.

    Kā zināms, Toyota Gazoo Racing komanda uzvarēja šā gada Dakaras rallijā ar katarieša Nasera Al Atijas un viņa stūrmaņa Metjū Bomela pūlēm.

    2020. gada Dakaras rallijs pirmo reizi notiks Āzijas kontinentā – leģendārā sacīkste no Dienvidamerikas tiek pārcelta uz Saūda Arābiju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē