• Dakaras rallijs no Dienvidamerikas pārceļas uz Saūda Arābiju

    Dakaras rallijs
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    16. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sebastien Loeb
    Foto: Marcelo Maragni/Red Bull
    Sebastien Loeb
    Viens no prestižākajiem motoru sporta pasākumiem pasaulē, Dakaras rallijs, savu ceturto gadu desmitu iesāks jaunā kontinentā – 2020. gadā rallijreids risināsies Āzijā, Saūda Arābijā, paziņojuši sacensību rīkotāji.

    “Atceroties savus pirmos iespaidus no Dakaras un pirmo pieredzi kā dalībniekam, es vienmēr esmu šīs sacensības uztvēris kā ceļojumu nezināmajā. Pārcelšanās uz Saūda Arābiju, protams, ir viens no aspektiem, kas mani apbur. esmu pārliecināts, ka tieši tāpat jūtas visi braucēji, piloti un stūrmaņi. Kā šo sacensību direktoru mani sagaida arī pamatīgs izaicinājums, sākot visu no baltas lapas, bet ar neierobežotām iespējām,” saka Dakaras rallija direktors Dāvids Kastera.

    “Mēs ar prieku šodien paziņojam, ka Dakaras rallijs, kas ir pasākums ar lielu globālu ietekmi, pirmo reizi notiks Saūda Arābijā un Tuvajos Austrumos,” saka valsts sporta ministrs, princis Abdulazīzs bin Turki AlFaisals al Saūds. “Mūsu valsī ir ļoti kaislīgi sporta cienītāji, un mūsu stratēģiskais plāns ir apmierināt viņu apetīti, bet mums pietuvoties valsts attīstības plāna Vision 2030 mērķiem, kuros sports ir viens no pamatakmeņiem.”

    Pirmos 30 gadus Dakaras rallijs atbilda savam nosaukumam un notika Āfrijas kontinentā, startējot sākotnēji Parīzē, vēlāk arī citās lielākajā Eiropas pilsētās. Pēc tam drošības apsvērumu dēļ rallijreids tika pārcelts uz Dienvidameriku un par tā rīkošanu atbildēja Argentīnas, Peru, Bolīvijas un Čīles pārstāvji.

    Pēc 11 Dienvidamerikā pavadītiem gadiem Dakaras rallijs atkal maina dislokācijas vietu un nākamgad risināsies Tuvajos Austrumos. Neoficiāla informācija liecina, ka šādu soli diktējuši finansiāli apsvērumi – sacensību rīkotāji nav saņēmuši sponsoru atbalstu no Dienvidamerikas valstīm.

    Plašāku informāciju par gaidāmajām sacensībām Dakaras rallija organizatori sola sniegt aprīļa beigās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē