• Williams F1 komanda pārdota - iegādājas amerikāņu investīciju kompānija

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    21. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Williams Wacing
    Williams F1 komanda paziņojusi, ka par tās jaunajiem īpašniekiem ir kļuvusi privātā ASV investīciju kompānija Dorilton Capital.

    Šā gada maijā britu autosporta kompānija, ko pagājušā gadsimta 70. gados izveidoja sers Frenks Viljamss un Partiks Heds, uzsāka sarunas ar potenciālajiem investoriem par akciju pārdošanu, un 21. augustā tika paziņots, ka Williams jaunie īpašnieki ir Dorilton Capital.

    Dorilton Capital “apzinās un novērtē Williams vēsturi un kultūru, un ir apņēmušies saglabāt tās identitāti”, uzsver Williams F1 komandas vadītāja, Frenka Viljamsa meita Klēra Viljamsa.

    “Šīs varētu būt Williams kā ģimenes īpašumā esošas F1 komandas beigas, bet mēs zinām, ka tā nonākusi labās rokās. Komandas pārdošana nodrošina tās izdzīvošanu, bet kas ir vēl svarīgāk – ceļu uz nākotni,” viņa saka. “Stratēģiskais pārskats bija vērtīgs process, kas pierādīja, ka F1 un Williams ir vērtība. Mēs tagad esam panākuši vienošanos un priecājamies, ka mūsu komandas jaunie īpašnieki ir Dorilton Capital. Kad uzsākām šo procesu, gribējām atrast partneri, kam ir tāda pat attieksme un vērtības, kas saprot komandas potenciālu un spētu atklāt tās potenciālu. Dorilton Capital personā mēs tādu partneri esam atraduši.”

    F1 komanda turpinās sacensībās piedalīties zem Williams vārda, tāpat jauno īpašnieku plānos netilpst komandas pārcelšana no vēsturiskās mītnes Anglijā uz Ameriku.

    Williams F1 komanda savas pastāvēšanas laikā deviņas reizes ieguvusi Kostruktoru kausu, bet to pārstāvošie piloti septiņas reizes kļuvuši par pasaules čempioniem. To vidū ir tādas F1 leģendas kā Naidžels Mensels, Keke Rosbergs, Alēns Prosts, Nelsons Pikē, Alans Džonss, Deimons Hils un Žaks Vilnēvs.

    Pēdējos gados Williams komanda nav spējusi atkārtot iepriekšējos panākumus un 2019. gada F1 čempionātu pabeidza ar vienu ieskaites punktu Konstruktoru kausā. Arī šogad pēc aizvadītiem sešiem posmiem Williams pilotiem nav izdevies finišēt labāko desmitniekā.

    Šosezon komandu pārstāv jaunais britu pilots Džordžs Rasels un F1 debitants, kanādietis Nikolā Latifi. Ar abiem pilotiem ir noslēgts līgums arī uz 2021. gadu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē