• Renault komanda atklāj plānus 2020. gada F-1 sacīkšu sezonai

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    13. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Renault komanda oficiāli uzsākusi 2020. gada kampaņu ar sezonas atklāšanas sarīkojumu Elizejas laukos Parīzē — Groupe Renault galvenajā tirdzniecības centrā L’Atelier Renault.

    Pasākuma ietvaros plašākai auditorijai tikai prezentēts Renault RS20 pirmssezonas izmēģinājumu krāsojumā. Nākamnedēļ formula būs redzama ziemas izmēģinājumos Barselonā.

    Sarīkojumā piedalījās arī 2020. gada Renault sporta akadēmijas sacīkšu braucēji, kas gatavojas aizraujošam gadam FIA F-2, FIA F-3 un Formula Renault Eurocup sacensībās.

    „Šogad Renault godājamo un ilgo vēsturi F-1 turpinās jaunā desmitgadē, kas mums būs sestā pēc kārtas. 2020. gads ir nozīmīgs daudzējādā ziņā. Mēs vēlamies atgūt pirmo trīs gadu kopš atgriešanās F-1 pozitīvo dinamiku, vienlaikus gatavojoties nākamajai sezonai, kas būs jauns cikls visām komandām. Pēc sākotnējā būvniecības posma pabeigšanas mēs vairāk nekā jebkad esam noskaņoti būt gatavi virzīties uz priekšu un izmantot 2021. gada tehnisko izmaiņu priekšrocības. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka komandas Enstonā un Virī šogad atkal sacentīsies par ceturto vietu konstruktoru čempionātā, kā arī nodrošinās, ka nākamais laikmets būs veiksmīgs gan komandai, gan zīmolam Renault,” norādīja Žeroms Stolls, Renault Sport Racing prezidents.

    Komandas vadītājs Sirils Abitebuls uzsvēra komandas šīs sezonas plānus: „Ceturtās vietas atgūšana konstruktoru čempionātā joprojām ir sezonas mērķis, par kuru būs jācīnās sīvāk nekā iepriekš."

    "Mums ir arī jāatgūst pašapziņa un jānostiprina komandas gars, lai no visiem saņemtu labāko un maksimāli palielinātu mūsu izredzes katrā sacīkšu nedēļas nogalē šajā neparasti garajā un sarežģītajā sezonā. Turklāt 2020. gads ir pavērsiena punkts, kas iezīmē viena cikla beigas un nākamā sagatavošanas posmu. Šogad mums ir jānosprauž vislabākais iespējamais kurss saistībā ar 2021. gada nozīmīgajiem noteikumu grozījumiem. Tas ir ņemts vērā 2019. gada otrajā pusē veiktajās organizatoriskajās pārmaiņās,” stāsta Abitebuls.

    Braucēju sastāvs

    • Daniels Rikjardo

    Rikjardo uzsāk otro sezonu Renault komandas sastāvā un pauda motivāciju šogad gūt panākumus sacīkšu trasēs: „Es ceru labāk iekļauties komandā, jo mums aiz muguras jau ir aizvadīta viena sezona, tāpēc šajā ziņā viss būs vienkāršāk. Esmu labāk iepazinis sevi un, protams, arī komandu."

    • Estebans Okons

    „Tas ir ļoti aizraujoši, un es nevaru vien sagaidīt, kad varēšu Barselonā izmēģināt jauno auto. Mums ir bijis pietiekami daudz laika sagatavoties, un es jūtos nobriedis uzdevumam. Pēc gadu ilgas gaidīšanas es patiešām ar nepacietību vēlos piedalīties sacīkstēs  — atgriezties, kur gribu būt. Šāgada formulai ir daudz jaunumu, un puiši ir smagi strādājuši, lai atrastu kādu papildu jaudu. F1 viss slēpjas detaļās, un es esmu redzējis diezgan daudz Renault RS20 nianšu. Ir interesanti redzēt auto konstrukciju, bet nākamais, ko vēlies, ir sēsties pie stūres un sajust, kāds tas ir.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē