• Rally Liepāja rīkotāji saņem uzslavas par Covid-19 pretpasākumiem

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    18. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Thomas Ferente/FIAERC.com
    Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrā posma, Rally Liepāja, rīkotāji ir saņēmuši uzslavas par pasākumiem, kas tika ievēroti sacensību laikā, lai maksimāli mazinātu Covid-19 risku.

    Organizatoru darbu šajā jomā novērtējuši gan dalībnieki, gan tiesneši, gan skatītāji, gan arī Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA). Kā novēroja portāls santa.lv, allaž tik darbīgais rallija centrs Liepājas Olimpiakajā centrā šogad bija kluss un mierīgs – ieeja tajā bija ļauta tikai oficiālajām un akreditētām personām, turklāt obligāti sejas maskās, un pie ieejas visiem tika mērīta temperatūra.

    Tieši tādi pat drošības pasākumi bija abos servisa parkos – Eiropas un Latvijas čempionāta dalībnieku mašīnas apkalpoja dažādās vietās. Ārpus komandas servisa nodalījuma visiem tika pieteikts lietot sejas maskas, un ieeja servisā bija caur īpašu telti, kurā atradās ķermeņa temperatūras mērīšanas aparāts. Skatītājiem un interesentiem ieeja servisa parkos šogad bija liegta. Dalībnieki lielākoties izmantoja medicīniskās maskas, taču vairākām komandām bija izveidotas savas, īpaša dizaina maskas.

    Arī visas tiesnešu brigādes ātrumposmu startā un finišā ievēroja drošības pasākumus, esot maskās un gumijas cimdos tie, kam jāstrādā ar dokumentiem.

    Tā kā skatītāju biļešu skaits tika ierobežots, arī ātrumposmos lielu ļaužu masu pulcēšanās nenotika, turklāt līdzjutēji ievēroja distancēšanos – pat populārākajās skatītāju vietās cilvēku nebija daudz un līdz ar to visi visu varēja redzēt, nedrūzmējoties.

    Rally Liepāja bija otrais 2020. gada Eiropas rallija čempionāta posms, un tajā otro gadu pēc kārtas uzvarēja jaunais norvēģis Olivers Solbergs. Pirmā ERČ etapa, Rally di Roma Capitale uzvarētājs, krievs Aleksejs Lukjaņuks Liepājā palika trešais, taču ar 70 punktiem saglabā līderpozīciju kopvērtējumā. Oliveram Solbergam Itālijas posms nebija tik veiksmīgs un kopvērtējumā viņam tagad ir 66 punkti.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē