• Rally Liepāja — šogad vienīgais rallijs Latvijā

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bruno Magalešs
    Foto: FIA ERC
    Bruno Magalešs
    Ņemot vērā Latvijas ziemas mēnešiem neraksturīgi siltos laika apstākļus, kas lika atcelt gada sākumā paredzētos Latvijas rallija čempionāta posmus Rally Alūksne un Sarma, šogad vienīgais Latvijā sarīkotais nacionālā čempionāta posms būs arī FIA Eiropas rallija čempionāta kalendārā iekļautais Rally Liepāja, kura norise paredzēta no 29. līdz 31. maijam, un kura maršruts stiepsies no Talsiem līdz Liepājai.

    Latvijas rallija čempionāta (LRČ) kalendārā šogad kopumā bija paredzēti septiņi posmi – divi ziemā, divi Rally Liepāja laikā, bet pēc tam vēl trīs posmi kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā. Līdz ar pirmo divu ziemas posmu atcelšanu, Latvijas rallija čempionu noskaidrošana notiks piecus posmus garā sezonā un Rally Liepāja būs vienīgās rallija sacensības Latvijā.

    Bez LRČ ieskaites Rally Liepāja apvienos vēl vairākas sacensības. FIA Eiropas rallija čempionāta posma ietvaros Kurzemē notiks ERC junioru čempionāta un Abarth Rally Cup sacensības, kā arī FIA Baltijas kausa izcīņas pirmais posms.

    Rally Liepāja laikā sacensību posms paredzēts arī Latvijas rallijsprinta kausa dalībniekiem un Historic klases ekipāžām, kas startēs ar rallijam pielāgotiem vēsturiskiem, līdz 1997. gadam ražotiem auto. Neatņemama Rally Liepāja daļa ir arī vēsturisko auto regularitātes sacensības Youngtimer Rally Liepāja, kas arī šogad plānots kā garākais un ilgākais pārbaudījums regularitātes sacensību sezonas gaitā.

    Jau šobrīd zināms, ka Rally Liepāja ātrumposmos redzēsim vairākas pieredzējušas ārzemju ekipāžas ar jaudīgās R5 klases auto.

    Negaidītu atgriešanos FIA Eiropas rallija čempionātā šogad pieredzēs FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieks Kreigs Brīns (Hyundai i20 R5), kurš izcīnīja uzvaru 2015. gada Rally Liepājā. Tāpat rallijā startēs divkārtējais Norvēģijas čempions rallijā Eivinds Brinildsens (Škoda Fabia R5 evo), 2017. gada Eiropas vicečempions rallijā Bruno Magalešs (Hyundai i20 R5) un Īrijas gada starptautiskais pilots Kalums Devins (Hyundai i20 R5).

    Sacensības neizpaliks arī bez pašmāju autosportistu līdzdalības. Radio intervijā startu rallijā apstiprinājis liepājnieks Mārtiņš Sesks (priekšpiedziņas Ford Fiesta R2), kurš pagājušajā nedēļas nogalē Zviedrijā ar spožu rezultātu iesāka savu otro sezonu FIA pasaules rallija čempionāta junioriem (Junior WRC), kāpjot uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Ātrumposmos dosies arī rallija karjeru nule uzsākušais Reinis Nitišs (Ford Fiesta R2), pašmāju pilotiem izaicinājuma cimdu metīs arī zviedrs Deniss Radstrēms (Ford Fiesta R2), kurš pēdējās trīs sezonas pavadījis augstākajā līgā – Junior WRC.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē