• McLaren F1 komanda parakstalīgumu ar Danielu Rikjardo, Ferrari Fetela vietā nolīgst Sainsu

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    14. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Daniels Rikjardo
    Foto: Renault
    Daniels Rikjardo
    McLaren F1 komanda paziņojusi, ka parakstīts ilgtermiņa līgums ar austrāliešu pilotu Danielu Rikjardo, savukārt Ferrari vienība Sebastjanu Fetelu aizstās ar spāni Karlosu Sainsu.

    30 gadus vecais Rikjardo, sākot ar 2021. gada sezonu, būs jaunā britu pilota Lendo Norisa pārinieks. Pēc diviem McLaren komandā pavadītiem gadiem, šīs sezonas beigās vienību atstās spāņu pilots Karloss Sainss.

    “Daniels ir pierādījis sevi kā uzvarētāju un viņa pieredze kopā ar pārliecību un enerģiju, būs vērtīgs papildinājums McLaren komandā un mūsu misijā atgriezties līderu pulkā. Ar Lando un Danielu komandā mums ir divi piloti, kas spēs iepriecināt fanus un palīdzēs augt visai komandai,” saka McLaren F1 vienības vadītājs Andreass Zaidls.

    Rikjardo F1 čempionātā debitēja 2011. gadā HTR komandas bolīdā, tad pārgāja uz Toro Rosso, kur aizvadīja divas sezonas. Salīdzinoši visilgāko savas karjeras daļu austrāliešu čempions pārstāvēja Red Bull komandu, kurā brauca no 2014. līdz 2018. gadam, pēc tam pārejot uz Renault vienību, ko pārstāv šobrīd.

    Savas karjeras laikā Rikjardo uzvarējis septiņos Grand Prix posmos un kopumā 29 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

    Savukārt Ferrari komanda paziņoja, ka 2021. un 2022. gada sezonā to pārstāvēs spānis Karloss Sainss, kurš būs Šarla Leklēra pārinieks.

    «Aizvadījis piecas sezonas F1, Karloss ir pierādījis sevi kā talantīgu pilotu un nodemonstrējis tehniskās spējas un pareizās īpašībasm kas ļauj viņam preferkti iekļauties mūsu komandā,» saka Ferrari F1 komandas vadītājs Matija Binoto. «Mēs esam uzsākuši jaunu ciklu ar mērķi atgriezties F1 virsotnē, un tas būs garš, grūts ceļš, īpaši ņemot vērā pašreizējo finansiālo un globālo situāciju, kas piedzīvojusi pēkšņas izmaiņas.»

    Kā ziņojām, četrkārtējais F1 čempions Sebastjans Fetels Ferrari pametīs pēc šīs sezonas beigām.

    25 gadus vecais Karloss Sainss ir divkārtējā pasaules rallija čempiona Karlosa Sainsa dēls. F1 viņš aizvadījis 102 sacīkstes, vienreiz kāpjot uz goda pjedestāla. Sainss juniors pārstāvējis Toro Rosso, Renault un McLaren komandas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē