• Jaunais Opel Zafira pārtapis par mikroautobusu!

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. janvāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Opel Media
    Divdesmit gadus pēc pirmās paaudzes panākumiem, Opel Zafira no minivena kļuvis par pilnvērtīgu mikroautobusu. Jaunais modelis būs pieejams trīs dažādās virsbūves versijās, auto garumam sniedzoties no 4,6 līdz 5,3 metriem. Maksimālais sēdvietu skaits - deviņas.

    Trīs versijas

    • Zafira Life “Small” sacenšas ar kompaktajiem miniveniem, bet piedāvā ievērojami vairāk telpas un vietas līdz pat 9 pasažieriem –  netipiska ietilpība šajā klasē. Tai ir arī neliels apgriešanās rādiuss (11,3 m), laba vadāmība un divas sensoru vadītas bīdāmās durvis, kas atveras elektriski ar kājas kustību, līdzīgi kā Astra Sports Tourer un Insignia Sports Tourer bagāžnieka vāks – arī unikāls aprīkojums šajā tirgū segmentā.
    • Zafira Life “Medium” (tāpat kā Zafira Life “L”) ir par 35 cm garāka, 3.28 m gara riteņu bāze, līdz ar to aizmugurē sēdošajiem pasažieriem ir vairāk vietas kājām, kas padara to par vidēja lieluma minivenu konkurentu D tirgus segmentā. Salīdzinājumā ar konkurentiem, Opel ir arī lielākas bagāžas nodalījuma durvis un vieglāka piekļuve iekraušanai / izkraušanai, kā arī lielāka kravas ietilpība, kas ir virs 1t.
    • Zafira Life “Large”, ar bagāžas ietilpību ap 4500 litriem, ir sāncensis pat lielākiem t.s. “veniem”.

    Funkcionalitāte

    Stilīgi, labi aprīkoti miniveni šajā tirgus segmentā ir ļoti pieprasīti. Tādēļ Opel piedāvā ādas sēdekļus uz alumīnija sliedēm, kas ļauj pilnībā un ērti pielāgot visas Zafira Life versijas. Ir iespējamas dažādas ādas sēdekļu konfigurācijas. Nolokot priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltni, ir iespējams pārvadāt līdz 3,50 m garus objektus. Trešās rindas sēdekļu nolocīšana palielina Zafira Life “Small” bagāžas ietilpību līdz 1500 litriem (līdz jumta līmenim). Aizmugures sēdekļu izņemšana (kas ir tikpat viegli ieliekami atpakaļ) palielina kopējo ietilpību līdz pat 3397 litriem.

    Greznais “Lounge” apdares variants ir pieejams garās riteņu bāzes versijās – priekšā sēdekļi ar masāžu un elektrisko apsildi, aizmugurē četri regulējami ādas sēdekļi ar 48 cm platu sēdekļa pamatni. VIP pasažieri tādējādi var arī sēdēt viens pret otru un baudīt plašo telpu kājām. Pārvietojamais galds ir arī salokāms, lai nodrošinātu papildu uzglabāšanas vietu maziem objektiem. Pasažieri var uzlādēt mobilās ierīces, izmantojot 230 V kontaktligzdu.

    Aprīkojums

    Jaunajā Opel minivenā ir vairākas vadītāja palīdzības sistēmas. Kamera un radars uzrauga zonu transportlīdzekļa priekšā. Sistēma pat atpazīst gājējus, kas šķērso ceļu, un var uzsākt avārijas bremzēšanu pie ātruma līdz 30 km/h. Inteliģentā kruīza kontrole pielāgo ātrumu pēc priekšā braucošā transportlīdzekļa, automātiski samazina ātrumu un, ja nepieciešams, var samazināt ātrumu līdz 20 km/h.

    Joslas saglabāšanas asistents un vadītāja miegainības brīdinājums informē vadītāju, ja viņš ir pavadījis pie stūres pārāk daudz laika un ir nepieciešams pārtraukums. Tālo gaismu asistents, kas automātiski pārslēdzas uz tuvajām vai tālajām gaismām, tiek aktivizēts virs 25 km/h. Šajā tirgus segmentā unikāls ir arī krāsainais projekcijas ekrāns, kas parāda ātrumu, attālumu līdz priekšējam transportlīdzeklim un navigāciju.

    Zafira tiks apgādāts ar 7,0 collu skārienjūtīgo ekrānu, kas atbalstīs arī Apple CarPlay un Android Auto lietotnes. Augstākā līmeņa aprīkojuma versijā pasažieri var baudīt pirmklasīgu akustiku, pateicoties 10 skaļruņiem.

    Zafira tehnika

    Zafira Life ir aprīkota ar modernu IntelliGrip vilkmes kontroli, lai nodrošinātu labāku saķeri uz irdeniem segumiem. 4x4 versija būs pieejama jau no tirdzniecības uzsākšanas brīža. Visu riteņu piedziņas sistēmu nodrošina Dangel bezceļu speciālisti. Opel piedāvās arī pilnībā elektrisku versiju -  2021. gada sākumā.  

    Opel Zafira Life pirmizrāde notiks “Brussels Motor Show” 2019. gada 18. janvārī (apmeklētājiem atvērts no 19. līdz 27. janvārim). Pasūtījumu pieņemšana sāksies februārī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē