• Ožjērs uzvar Meksikā un pietuvojas Tanakam WRC kopvērtējumā

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    11. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Franču pilots Sebastjans Ožjērs (Citroen) aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja savu piekto uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) Meksikas posmā un pietuvojās kopvērtējuma līderim, igaunim Otam Tanakam (Toyota).

    Pašreizējais pasaules čempions Ožjērs nevienu brīdi neizlaida no rokām līderpozīciju šā gada Meksikas WRC rallijā un finišā viņa pārsvars pār Tanaku bija 30,2 sekundes. Francūzim tā bija 46. uzvara WRC sacensībās, turklāt Meksikas rallijā viņš ir triumfējis ar visām trim komandām, kurās braucis, – Volkswagen, Ford un tagad Citroen.

    Ožjēram gan arī neizdevās izvairīties no tehniskām problēmām, viņu piemeklēja gan diferenciāļa defekts, gan pārsista riepa, taču francūzis spēja no Meksikas aizbraukt ar maksimālo iespējamo punktu skaitu — 30, jo viņš uzvarēja arī Superspecial ātrumposmā.

    Igaunim Otam Tanakam tikai rallija noslēgumā izdevās izraut otro vietu, atņemot to britam Elfinam Evansam (M-Sport). Kā kopvērtējuma līderis, startējot pirmais, Tanaks pārējiem konkurentiem slaucīja trasi un zaudēja laiku pirmajā sacensību dienā, taču, braucot apdomīgi, igaunim izdevās izvairīties no jebkādām tehniskām problēmām un finišā vērtīgi papildināt arī savu punktu bagāžu.

    Līderu cīņā Meksikā neizdevās iesaistīties beļģim Tjerī Nevilam (Hyundai), kurš šajā rallijā startēja, būdams nevesels, tāpēc ceturtā vieta uzskatāma par labu panākumu.

    Nākamais WRC posms notiks marta beigās Korsikā, kas būs asfalta rallijs.

    WRC kopvērtējums pēc trim no 14 posmiem:

    Avots: wrc.com
    Avots: wrc.com

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē