• VIDEO: Rīgas galvenās ielas brūk kopā - bedres lauž mašīnas!

    Auto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    12. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Youtube
    Kāds autovadītājs iemūžinājis Aleksandra Čaka ielas stāvokli - bedre pie bedres. Vadītājs skaidro, ka no bedrēm nav iespējams izvairīties, tāpēc nākas ciest tehnikai.

    Līdz ar kūstošo sniegu, kūst arī asfalta segums. Uz vairākām galvaspilsētas ielām izveidojušās nopietnas bedres, kas sagādā lielas problēmas šoferīšiem, bet ir gluži kā peļņas laiks riepu servisiem. Problemātiskāko ielu sarakstā ir ne vien mazākas nozīmes ceļi, bet arī lielākās ielas Rīgas pilsētā - Aleksandra Čaka iela, Juglas iela, Krasta iela, Brīvības gatve posmā starp Juglu un Berģiem un daudzviet citur.

    Pārsistas riepas un salocīti riteņu diski - ar šādām problēmām diemžēl saskārušies liels daudzums autovadītāju. Nesen Āgenskalnā spāņu tūrists savam Volvo S60 nolauza riteni, bet citkārt cieš virsbūves daļas. Ir pat gadījumi, kad vienlaikus vairāk nekā 5 auto stāv ceļa malā un maina tikko pārsistās riepas. Protams, šāda privilēģija ir vien tiem, kuri parūpējušies par rezerves ratu. Bedrīšu lāpīšana tikai daļēji nesusi rezultātu, jo ieklātie ielāpi ātri vien tiek sabojāti, turklāt, atdaloties no asfalta, tie saskādē arī automašīnu vējstiklus.

    Šeit video no Aleksandra Čaka ielas:

    Rīgas domes Satiksmes departaments norāda, ka, ņemot vērā, pastāvīgi mainīgos laika apstākļus un gaisa temperatūras kritumus, avārijas bedres asfaltbetona segumā veidojas ļoti strauji - pāris stundu laikā. Bedru lāpīšanas darbi uz ielām un tiltiem norit visu gadu, bet ziemā tiek lāpītas tikai avārijas bedres.

    Satiksmes departaments uzsver, ka pašlaik bedru lāpīšanai tiek izmantota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre pēc iespējas tiek iztīrīta, izžāvēta un tajā tiek ieklāts aukstais asfaltbetons. Galvenais avārijas remontu uzdevums ir novērts bīstamas situācijas uz ceļiem. Pilnvērtīgs remonts "pēc pilnas programmas" iespējams tikai tad, kad gaisa temperatūra stabili ir ne zemāka par +5 grādiem.

    Kopumā janvārī salabots ielu segums 11 185 kvadrātmetru, likvidējot avārijas bedres ar aukstā asfalta tehnoloģiju. Jau šobrīd ir skaidrs, ka ar to vien nepietiks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē