• Latvijā sāks izmantot vidējā ātruma radarus!

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    29. janvāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Kļuvis zināms, ka no 1. aprīļa uz Tīnūžu - Kokneses šosejas tiks fiksēts autobraucēju pārvietošanās ātrums, uzstādot vidējā ātruma kontroles radarus. Lai rūpētos par ilgstošu atļautā ātruma ievērošanu, ātruma mērīšana tiks veikta septiņu kilometru garumā.

    Pirms neilga laika CSDD izdevās izpildīt valdības apstiprināto fotoradaru ieviešanas plānu, uzstādot 100 ātruma kontroles ierīces. Sekojot citu valstu piemēriem, Latvijā jau pavisam drīz tiks uzstādīti arī vidējā ātruma kontroles radari.

    Kā skaidro Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins, administratīvos sodus varēs piemērot jau no 1. aprīļa, turklāt nekādas izmaiņas normatīvajos aktos nav nepieciešamas.

    Pirms attiecīgās zonas vadītāji tiks brīdināti ar atbilstošām ceļa zīmēm, ka ātruma kontrole notiek vairāku kilometru garumā, nevis pavisam īsā distancē kā tas ir standarta fotoradaru gadījumā.

    Tiek atklāts, ka vidējā ātruma mērīšanas sistēma jau ir izmēģināta, taču praksē tā pirmo reizi tiks pielietota tieši uz Tīnūšu - Kokneses ceļa, pārbaudot sistēmas darbību trīs mēnešu garumā. Ja šis process noritēs veiksmīgi, vidējās kustības ātruma radarus plānots izvietot arī citviet.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē