• FOTO: Latvijā notikušas vairākas automašīnu sadursmes ar meža zvēriem

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Publicitātes foto
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē ir reģistrēti 14 uzbraukumi meža zvēriem.

    Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē aizvadītajā nedēļas nogalē ir reģistrēti 14 uzbraukumi meža dzīvniekiem, savukārt no 1.oktobra reģistrēti jau 110 uzbraukumi meža dzīvniekiem. Lai gan parasti šādos negadījumos cilvēki traumas negūst, tiekot cauri vien ar izbīli, tomēr kāds vīrietis Ventspils pusē 22.oktobrī pēc sadursmes ar meža zvēru, sagrieza rokas no vējstikla lauskām, taču no medicīniskās palīdzības atteicās.

    Kopumā šogad Kurzemes reģiona pārvaldē no šā gada līdz 4.novembra rītam ir reģistrēti gandrīz 600 ceļu satiksmes negadījumi ar uzbraukumiem meža dzīvniekiem, trīs gadījumos ar cietušiem cilvēkiem.

    Vienā gadījumā automašīnas vadītājs Talsu novadā guva Smadzeņu satricinājumu, otrā gadījumā vīrietis Ventspils pusē sagrieza rokas ar lauskām un trešā gadījumā pēc tam, kad dzīvnieks bija caur priekšējo autobusa stiklu ielēcis salonā, cieta pasažieri un šoferis.

    Gandrīz visi negadījumi notikuši diennakts tumšajā laikā. Mēneša laikā tiek reģistrēti aptuveni no 40 līd 50 šādiem negadījumiem. Iespēja, ka jebkurā diennakts laikā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks, pastāv visā valsts teritorijā, it īpaši mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem.

    Lai izvairītos no iespējamas sadursmes ar meža zvēru, policija aicina būt īpaši piesardzīgiem un vērīgiem diennakts tumšajā laikā, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas noteiktos ceļa posmos brīdina par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni. Atgādinām – ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to obligāti jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110. Tāpat nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija ir uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu.

    ({banner}}

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē