• Zināms, kurās valstīs latvieši visbiežāk nomā automašīnas

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Auto nomas uzņēmuma «Booking Group Corporation» platformas «EconomyBookings.com» apkopotā statistika liecina, ka, dodoties uz ārvalstīm, Latvijas iedzīvotāji visbiežāk auto nomas pakalpojumus izmanto Itālijā, Spānijā un Vācijā, ierindojot latviešus 20.vietā pēc auto nomas pakalpojumu izmantošanas biežuma Eiropā.

    Baltijas valstu auto nomas tendences ir līdzīgas, jo Latvijā, Lietuvā un Igaunijā divi populārākie ceļojumu galamērķi, kuros iedzīvotāji izmanto auto nomas pakalpojumus ir Itālija un Spānija. Igauņiem trešā populārākā auto nomas valsts ir Malta, bet lietuviešiem – Nīderlande.

    Analizējot datus par Eiropas iedzīvotāju auto nomas pakalpojumu tendencēm, var secināt, ka ceļotāji visbiežāk par saviem galamērķiem izvēlas Itāliju, Spāniju, Grieķiju, Portugāli, Apvienoto Karalisti, Franciju un Turciju, kas skaidrojams ar pieaugošo tūrisma aktivitāti pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas.

    Uzņēmuma dati liecina, ka «EconomyBookings.com» tiešsaistes platformā visbiežāk jeb 34% gadījumu auto nomas pakalpojumus Eiropā izmanto angļi,  otrajā vietā Francijas iedzīvotāji – 13%, savukārt, trešie pēc rezervāciju biežuma Itālijas iedzīvotāji – 9%. Auto nomas tendences pēdējos gados ir nemainīgas, jo arī 2021. gadā aktīvākie auto nomātāji bijuši angļu, itāļi un francūži.

    «Iepriekšējo gadu laikā saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem pasaulē, interese par auto nomas pakalpojuma Eiropā bija būtiski samazinājusies, taču 2022. gadā, kad cilvēki atsāka ceļot, sasniedzām platformas «EconomyBookings.com» vēsturē lielāko rekordu – vairāk nekā 500 tūkstošus rezervācijas,» saka «Booking Group Corporation» valdes priekšsēdētājs Alens Baibekovs, piebilstot, ka 2023.gadā tiek prognozēts aptuveni par 80% lielāks rezervāciju apjoms salīdzinājumā 2022.gadu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē