• «Volvo» lukturu zādzības policija sauc par apburto loku

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    13. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Absolūti lielākajā daļā auto lukturu zādzību gadījumu garnadži ir izvēlējušies apzagt tieši «Volvo» markas spēkratus, un policija norāda, ka tieši šo automobiļu lukturu zādzības ir kā apburtais loks.

    Jau vairākus gadus aktuāla problēma ir «Volvo» lukturu zādzības, ko sekmē tas, ka šīs markas lukturus var viegli un ātri izņemt, kā arī pēc tiem ir augsts pieprasījums tirgū.

    Policijas informācija liecina, ka absolūti lielākajā daļā auto lukturu zādzību gadījumu garnadži ir izvēlējušies apzagt tieši «Volvo» markas spēkratus. 2022.gadā no visiem Rīgas reģionā reģistrētajiem lukturu zagšanas gadījumiem apmēram 62% gadījumu ir apzagti tieši «Volvo» spēkrati, apmēram 18% gadījumu lukturi nozagti no «Porsche» automašīnām, 8% gadījumu – no «BMW» automašīnām, 7% – no «Volkswagen» automašīnām, bet citu marku spēkrati apzagti krietni retāk.

    Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas priekšnieks Sergejs Smirnovs norāda, ka «Volvo» lukturu vieglā izņemšana neapšaubāmi atvieglo to nomaiņu auto īpašniekiem un autoservisu darbiniekiem, taču tajā pašā laikā tas atvieglo ikdienu arī zagļiem. Tos nozagt ir minūtes jautājums. Turklāt cietušie meklē, kur lukturus iegādāties, līdz ar to veidojas apburtais loks, kurā pieprasījums rada piedāvājumu, uzsver Smirnovs.

    Viens no efektīvākajiem veidiem, kā pasargāt savu spēkratu, ir marķēt tā detaļas. Zagļi parasti nezog marķētas detaļas, jo apzinās, ka tās būs grūti pārdot. Tāpat ieteicams ierīkot motora pārsega bloķētāju, jo, lai piekļūtu lukturiem, zaglim sākumā jāatver motora pārsegs. Noderīgi ir ierīkot arī signalizāciju un lukturu stiprinājumus.

    Turklāt iedzīvotāji tiek aicināti novietot savus spēkratus pēc iespējas labāk apgaismotās, pārredzamās un apsargājamās vietās.

    Tāpat policija aicina autovadītājus vienmēr aizslēgt spēkratus un neglabāt to salonā vērtīgas mantas, lai zagļiem nerastos papildu kārdinājums izsist auto stiklu nolūkā iegūt saimnieka nevērīgi atstātās mantas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē