• «Volkswagen» atklāj modernizēto «ID.3» modeli

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Svaigs dizains, jaunākās paaudzes augstākas kvalitātes materiāli un asistentu sistēmas – tas raksturo modernizēto «Volkswagen ID.3».

    Divarpus gadus pēc pirmās paaudzes modeļa laišanas tirgū tagad pilnībā elektriskais «Volkswagen ID.3» nonāk tirgū ar vairākiem atjauninājumiem. Līdz ar jaunāko programmatūru ar visām komforta un asistentu sistēmām kompaktais elektroautomobilis galvenokārt atstāj iespaidu ar savu paspilgtināto ārējo dizainu un izsmalcināto salonu. Jaunas krāsas, piemēram, Dark Olivine zaļa, rada svaigu izskatu. Augstas kvalitātes materiālu izmantošana bez dzīvnieku valsts izcelsmes sastāvdaļām atspoguļo «Volkswagen» stratēģiju attiecībā uz pilnībā elektrisko «ID.» saimi.

    «Volkswagen ID.3 pēdējo trīs gadu laikā ir bijis populārākais un pirktākais pilnībā elektriskais «Volkswagen» automobilis Baltijā. Pērn decembrī mēs uzsākām otrās paaudzes «ID.3» agro iepriekšpārdošanu. Tai brīdī automašīnas sērijveida modeļa dizains vēl nebija zināms, taču klienti līdz šodienas pasaules pirmizrādei jau ir veikuši vairāk nekā 20 pasūtījumus. Tas priecē un dod vietu optimismam, ka arī otrās paaudzes «ID.3» turpinās šo ceļu. Aprīlī tiek plānots uzsākt jaunā modeļa pilnu iepriekšpārdošanu, bet pirmie modernizētie «Volkswagen ID.3» Baltijā nonāks jau vasarā,» skaidro «Volkswagen» zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justas Nekrošus.

    Eksterjers: atjaunots dizains un uzlabota aerodinamika

    Kompaktklases pilnībā elektriskā modeļa eksterjers piesaista uzmanību ar svaigu un paspilgtinātu izskatu. Ir optimizētas gaisa dzesēšanas atveres un lielās krāsotās virsmas liek priekšdaļai izskatīties pārliecinoši un draudzīgai, raugoties no visām pusēm.

    Viens no iemesliem šim iespaidam ir jaunais bampera dizains. Tagad motora pārsegs izskatās garāks, jo melnā uzlika vējstikla pusē ir noņemta, bet iegremdētie posmi malās rada papildu vizuāla pagarinājuma iespaidu. Aerodinamika ir uzlabota ar labāku gaisa plūsmu ap priekšējiem riteņiem – tā zināma kā «gaisa aizkars». Aizmugurē jaunie divdaļīgie lukturi tagad integrēti arī bagāžas nodalījuma pārsegā.

    Salona dizains: ilgtspējīgs, izcilas kvalitātes un bez dzīvnieku izcelsmes materiāliem

    Atjaunotā «Volkswagen ID.3» interjeram ir veiksmīgs futūristisks dizains un ilgtspējīgu materiālu apvienojums. Kvalitātes sajūtu uzlabo arī precīzas kontrastējošas krāsas šuves. Durvju apšuvuma detaļām un sēdekļu materiālam tiek izmantots mikrošķiedras materiāls «Artvelours Eco». Audumā ir 71 % reciklāta, kas ir otrreizēji pārstrādāts materiāls.

    Tas iegūts, pārstrādājot iepriekš vismaz vienu reizi utilizētus plastmasas atkritumus. «Artvelours Eco» materiālam izskata, sajūtu un izturības ziņā ir tādas pašas īpašības, kā ierastajiem interjera apdares materiāliem. Salona aprīkojumā arī netiek izmantoti dzīvnieku izcelsmes materiāli, piemēram, āda.

    Turklāt produktu un pamataprīkojuma pakas uzlabošanai tika apkopota un ieviesta virkne klientu ieteikumu. Mīkstas, ar putām pildītas virsmas vadītāja zonā rada jaunu haptisko pieredzi. No jauna modelētajām durvīm ir mīkstākas un lielākas virsmas, un arī roku balsti durvīs tagad ir lielāki.

    Lieliska savienojamība jau standarta aprīkojumā

    Standarta funkcijas, piemēram, «Plug & Charge» un inteliģentais elektromobiļa maršruta plānotājs padara modernizētā «Volkswagen ID.3» uzlādi vēl vienkāršāku un ērtāku. Izmantojot viedo inteliģento elektromobiļa maršruta plānotāju, otrās paaudzes «Volkswagen ID.3» ir uzlabots vēl vairāk. Garākos pārbraucienos šī sistēma ieplāno uzlādes pauzes, lai galamērķi varētu sasniegt pēc iespējas drīzāk – papildus informācijai par akumulatora uzlādes līmeni izmantojot aktuālo informāciju par satiksmi un laikapstākļu prognozes.

    Uzlādes pauzes tiek novērtētas dinamiski, balstoties uz uzlādes stacijas jaudu. Piemēram, maršruta plānošanas funkcija ilgas uzlādes pauzes vietā ar nelielu jaudu var ieteikt divas īsas uzlādes ar lielākas jaudas uzlādes stacijām. Turklāt tiek identificētas jau aizņemtās uzlādes stacijas, un tās netiek uzrādītas. Savukārt interešu vietas iespējams pārcelt uz automobili, izmantojot bezmaksas lietotni «We Connect ID».

    Moderna un intuitīva darbība

    Modernizētajā «Volkswagen ID.3» ir uzstādīta jaunākās paaudzes programmatūra, tādējādi tiek uzlabota sistēmas efektivitāte, un tā spēj bezvadu formā saņemt atjauninājumus. Kompaktais vadītāja displejs ar 13,4 centimetru (5,3 collu) ekrānu tiek vadīts, izmantojot skārienjutīgās vadības ierīces uz daudzfunkcionālās stūres.

    Centra vidū peldošu sajūtu rada navigācijas sistēmas, tālruņa funkciju, mediju, asistentu sistēmu un automobiļa iestatījumu skārienjutīgais displejs, kas tagad ir iekļauts standarta aprīkojumā. Ekrāna izmērs ir 30,5 centimetri (12 collas). Izvēlnes struktūrā tika iekļautas arī dažādas citas klientu vēlmes, piemēram, uzlādes izvēlne tagad atrodas skārienjutīgā displeja augšpusē un ir skaidrāk strukturēta.

    Papildu aprīkojumā pieejamajā paplašinātās realitātes iznirstošajā displejā (AR iznirstošais displejs) tiek attēlota informācija par ātrumu un citām automobiļa funkcijām. Uz vējstikla tiek projicētas arī aktīvās un dinamiskās navigācijas norādes. Vadītājam rodas sajūta, ka šīs norādes tiek attēlotas aptuveni 10 metru attālumā automobiļa priekšā.

    Jaunākās paaudzes asistentu sistēmas

    Tagad «Volkswagen ID.3» papildu aprīkojumā ir pieejama arī »«Travel Assist» sistēma ar spieta datiem, un tā veido braukšanas asistentu sistēmu pamata daļu.

    Apvienojumā ar adaptīvo kruīza kontroli (ACC) gareniskai automobiļa vadībai no 0 km/h līdz maksimālajam ātrumam un «Lane Assist» joslu maiņas asistentu sistēmai sāniskai vadībai šī vadītāja asistentu sistēma var būt noderīga divām sevi pierādījušām sistēmām, kas atjaunotajā «Volkswagen ID.3» ir pilnībā integrētas viena otrā. Ja ir pieejami spieta dati, «Travel Assist» sistēmai ir nepieciešams tikai viens identificēts ceļa joslas marķējums, lai noturētu automobili attiecīgajā joslā, braucot pa lauku ceļiem.

    «Volkswagen» ceļā uz NULLI («Way to Zero»)

    Savas «ACCELERATE stratēģijas ietvaros – ceļā uz to, lai kļūtu par nulles emisiju, uz programmatūru balstītas mobilitātes pakalpojumu sniedzēju – «Volkswagen» ar atjaunoto «Volkswagen ID.3» ir sasniedzis jaunu starpposmu.

    Uzņēmuma ceļā uz NULLI klientiem visā pasaulē līdz šim jau piegādāti vairāk nekā 600 000 «Volkswagen» ID. modeļi, kas balstās uz modulārās elektriskās platformas (MEB). Volkswagen produktu klāstu tagad veido seši «ID.» sērijas modeļi. Papildus ražošanai Cvikavā un Drēzdenē modernizētais «Volkswagen ID.3» no 2023. gada rudens tiks ražots arī centrālajā rūpnīcā Volfsburgā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē