• Visu laiku jaudīgākais Volkswagen Golf modelis – Golf R ar 320 ZS

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    5. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Volkswagen savu sportisko modeļu klāstu paplašina ar astotās paaudzes Golf dinamisko flagmani – jauno Golf R.

    Tas ir jaudīgākais no visiem Golf modeļiem ar 235 kW (320 ZS), nodrošinot 420 Nm lielu griezes momentu standarta 4MOTION pilnpiedziņas sistēmā. Sportiskais Golf modelis spēj uzņemt ātrumu līdz 100 km/h vien 4,7 sekundēs.

    Lai arī maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 250 km/h, Golf R iespējams pasūtīt arī ar papildu R-Performance pakotni, kas ļauj palielināt maksimālo ātrumu līdz 270 km/h.

    R-Performance pakotnei ir arī lielāks aizmugurējais spoileris, kas ir atvērts uz jumta pusi  (papildu piespiedējspēks uz aizmugurējās ass), kā arī 19 collu, nevis 18 collu riteņi, un divi papildu braukšanas profili, Special (Nürburgring režīms) un Drift.

    4MOTION pilnpiedziņa ar R-Performance griezes momenta vektorēšanu

    Golf R ir aprīkots ar jaunu pilnpiedziņas sistēmu ar selektīvu riteņa griezes momenta kontroli aizmugurējā asī, kas zināma kā 4MOTION pilnpiedziņa ar R-Performance griezes momenta vektorēšanu. Jauna aizmugurējās ass piedziņa sadala jaudu ne tikai starp priekšējo un aizmugurējo asi, bet arī starp diviem aizmugurējiem riteņiem. Tas ļauj ievērojami palielināt Golf R manevrētspēju, īpaši līkumos.

    Pirmo reizi pilnpiedziņa tiek savienota arī ar Vehicle Dynamics Manager (VDM) starpniecību, izmantojot citas ritošās daļas sistēmas, piemēram, elektroniskos diferenciāļu bloķētājus (XDS) un adaptīvo šasijas vadības sistēmu DCC. Pateicoties šai ciešajai dažādu sistēmu integrācijai, jaunais Golf R piedāvā optimālu saķeri, izcilu vadāmību ar visaugstāko precizitāti, maksimālu veiklību.

    Nürburgring profils

    Jaunais modelis pēdējos pielāgojumus pirms nonākšanas tirgū piedzīvoja leģendārajā Nürburgring Nordschleife sacīkšu trasē. Kombinējot ar R-Performance pakotni, Golf R nāk klajā ar īpašu braukšanas profilu Nürburgring, kuram dots nosaukums Special. Special braukšanas profila visi galvenie piedziņas sistēmas parametri – ieskaitot jauno 4MOTION pilnpiedziņas sistēmu ar R-Performance griezes momenta vektorēšanu – tika konfigurēti Nürburgring Nordschleife trasē.

    Pēc testa brauciena, rezultāti uzrāda, ka Golf R, kas jau standartā aprīkots ar septiņu ātrumu divsajūgu pārnesumkārbu (DSG), Nürburgring Nordschleife trasē ir līdz pat 17 sekundēm ātrāks nekā tā priekšgājējs. Vēl viena R-Performance pakotnes iezīme ir Drift profils, kas paver pilnīgi jaunu braukšanas dinamikas līmeni un padara braukšanu vēl aizraujošāku. Volkswagen uzsāks jauno Golf R iepriekšpārdošanu Latvijā līdz gada beigām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē