• Visbiežāk avārijas bez OCTA izraisa jauni vadītāji, katrs otrais vada BMW vai VW

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    22. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) statistika par 2018.gadā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem (turpmāk-CSNg), kas izraisīti ar neapdrošinātu auto liecina, ka visbiežāk CSNg izraisa 28 – 37 gadus veci autovadītāji, kas pārvietojas ar 11 – 15 gadus vecu spēkratu.

    LTAB apkopotajā statistikā par neapdrošināto transportlīdzekļu izraisītajiem CSNg pērnajā gadā redzams, ka gandrīz 30% izraisījuši 28 – 37 gadus jauni autovadītāji.

    “Šīs vecuma grupas autovadītāji izraisījuši tikpat daudz CSNg bez OCTA, cik autovadītāji vecuma grupā 48 gadi un vairāk,” informē LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins. 20,12% negadījumus izraisījuši 18 – 27 gadus veci autovadītāji, nedaudz mazāk (19,19%) 38 – 47 gadus veci autobraucēji.

    Transportlīdzekļu vecuma kategorijā, ar kuriem visbiežāk izraisīti CSNg bez derīgas OCTA, lielākā riska grupa ir 11 – 15 gadus veci transportlīdzekļi – 30,22%, kā arī 21 un vairāk gadus veci auto – 29,09%. Ar gados jauniem (līdz 5 gadi) spēkratiem bez derīgas OCTA izraisīti 4,23% CSNg.

    Savukārt neapdrošināto transportlīdzekļu marku vidū, dominē BMW un VW markas auto.

    Bez derīgas OCTA ar šādu marku spēkratiem pērn izraisīts vienāds negadījumu skaits – 47 (13,05%). Svarīgi atzīmēt, ka šo marku automašīnas Latvijā ir arī visvairāk reģistrētas, tādēļ ar tām izraisīto CSNg īpatsvars proporcionāli ir vislielākais.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē