• VIDEO: Policija notver par sutenerismu apsūdzētu sievieti, kura izvairījās no cietumsoda

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Šā gada 21. jūlijā Valsts policijas likumsargi Carnikavas novadā, Gaujā apturēja vieglo automašīnu, kurā atradās divas meklēšanā izsludinātas personas, kas līdz šim bija izvairījušās no brīvības atņemšanas dažādu kriminālprocesu ietvaros. Turklāt aizturēšanas laikā tika konstatēts, ka minētais vīrietis arī šoreiz pie stūres sēdies narkotiku ietekmē. Kratīšanas laikā pie viņa atrasta sevišķi bīstama narkotiskā viela – karfentanils.

    Šā gada 21. jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 2. nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas likumsargiem, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, Carnikavas novadā Gaujas ciematā aizturēja vieglo automašīnu, kurā atradās 1995. gadā dzimusi sieviete un 1991. gadā dzimis vīrietis, kurus tiesa bija izsludinājusi meklēšanā.

    Minētajai sievietei, pamatojoties uz Rīgas Pārdaugavas tiesas lēmumu, bija piespriesta brīvības atņemšana uz laiku uz 3 gadiem un 8 mēnešiem pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā.

    Tāpat personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums apsūdzībā pēc Krimināllikuma 164. panta trešās un 165. panta trešās daļas – par personas iesaistīšanu prostitūcijā un prostitūcijas izmantošanu, ja to izdarījusi personu grupa, vai par nepilngadīgā pamudināšanu, iesaistīšanu vai piespiešanu nodarboties ar prostitūciju, vai par telpu nodošanu nepilngadīgām personām prostitūcijai, un par sutenerismu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas attiecībā uz personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu.

    Savukārt 1991. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts pamatojoties uz Rīgas Pārdaugavas tiesas lēmumu apsūdzībā pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas – par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, par ko vīrietim bija piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

    Tāpat saskaņā ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu vīrietim piespriesta īslaicīga brīvības atņemšana uz 1 mēnesi un 15 dienām apsūdzībā pēc Krimināllikuma 281. panta otrās daļas – par savas personas identitātes slēpšanu, ja tas izdarīts nolūkā izvairīties no kriminālatbildības vai administratīvās atbildības vai izdarīt noziedzīgu nodarījumu vai nolūkā palīdzēt citai personai izvairīties no kriminālatbildības vai administratīvās atbildības

    Turklāt aizturēšanas laikā tika konstatēts, ka 1991. gadā dzimušais vīrietis arī šoreiz braucis ar transportlīdzekli bez derīgās vadītāja apliecības un narkotisko vielu ietekmē. Kā arī pēc aizturēšanas, personas kratīšanas laikā, pie viņa tika atrasta un izņemta sevišķi bīstama narkotiskā viela – karfentanils.

    Saistībā ar to Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas un vīrietis nogādāts īslaicīgās aizturēšanas vietā. Aizdomās par transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vielu reibumā pret viņu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojā tika uzsākts kriminālprocess.

    Šobrīd personas ir nogādātas aizturēšanas vietās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē