• VIDEO: Policija ar droniem ķer pārkāpējus uz Jelgavas šosejas

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ceļu satiksmes uzraudzībā izmantoja vienlaikus divus bezpilota lidaparātus jeb dronus. Aptuveni divu stundu laikā uz Jelgavas šosejas pie pagriezieniem uz Medemciemu tika fiksēti 11 autovadītāji, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

    Pagājušajā ceturtdienā, 14. jūlijā, no pulksten 17.00 līdz aptuveni 19.00 Valsts policijas darbinieki strādāja vienlaikus divās vietās uz autoceļa Jelgava-Rīga pie pagriezieniem uz Medemciemu un ar drona palīdzību uzraudzīja satiksmē, kā autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus.

    Šajā laikā ar divu dronu palīdzību tika pieķerti 11 autovadītāji, kuri krustojumā veica kreiso nogriešanās manevru, šķērsojot ceļa horizontālo apzīmējumu nr.920 jeb nepārtraukto līniju. Ar viena drona palīdzību tika fiksēti četri pārkāpēji, taču ar otra palīdzību septiņi.

    Visus 11 autovadītājus likumsargi apturēja un viņiem tika piemērots sods par ceļa apzīmējumu prasību pārkāpšanu jeb pēc Ceļu satiksmes likuma 78. panta 2. daļas – par 920. ceļa apzīmējuma līnijas šķērsošanu no nepārtrauktās līnijas puses, nogriežoties pa kreisi vai apgriežoties braukšanai pretējā virzienā.

    Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 30 eiro apmērā.  Tāpat par šādu pārkāpumu ir paredzēts viens pārkāpumu uzskaites punkts.

    Valsts policija atgādina, ka periodiski ceļu satiksmes drošības un autovadītāju braukšanas kultūras uzlabošanai visā Latvijā, tiek izmantoti bezpilota lidaparāti. Drona palīdzība galvenokārt tiek izmantota agresīvo braucēju, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu fiksēšanai, kā tas bija šajā gadījumā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē