• VIDEO: Renault Megane RS Trophy-R uzstāda rekordu Sudzukas trasē

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    29. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    MEGANE RS TROPHY-R ir uzstādījusi jaunu rekordu 2’25’’454 (par 3 sekundēm uzlabojot iepriekšējo labāko laiku) prestižajā Sudzukas trasē Japānā. Tas ir liels sasniegums valstī, kur ir aptuveni 10 tūkstoši TROPHY-R un Renault Sport cienītāju. 2019. gada septembra beigās Japāna bija Renault Sport vadošais tirgus RS saimei, apsteidzot Vāciju un Franciju, un trešais modelim Megane RS, lai gan Trophy versija tur vēl nebija izlaista.

    Sekojot Nirburgringā un Spā-Frankošampā sasniegtajiem rekordiem, Renault Sport aizraušanās ar sportu novedusi pie jauniem izaicinājumiem. Jaunā MEGANE RS TROPHY-R uzstādījusi jaunu absolūto oficiālo rekordu un etalonlaiku sērijveida pilsētas automobilim 5,8 kilometrus garajā Sudzukas trasē, kurā ir 18 līkumi. Rekordlaiks, ko 26. novembrī sasniedza Lorāns Irgons, kam jau pieder vairāki rekordi, vadot dažādas šī automobiļa paaudzes, ir 2’25’’454.

    Patriss Ratī, Renault Sport Cars ģenerāldirektors:„Jaunā MÉGANE RS TROPHY-R ir uzstādījusi jaunu rekordu savā kategorijā. Šoreiz tas noticis Japānas ievērojamākajā — Sudzukas — trasē. Tas parāda, cik efektīva ir bijusi speciālā izmēģinājumu kampaņa, ko mēs šeit sarīkojām, lai labāk izprastu un apmierinātu viņu vēlmes. Tas palīdz vēl vairāk stiprināt attiecības ar mūsu ļoti internacionālo klientu loku.”

    Megane RS un tās rekordu stāsts ilgst jau vairāk nekā 10 gadus. Sevišķi labi panākumi gūti Nirburgringas trasē.

    Tas aizsākās 2008. gadā ar pašu pirmo rekordu priekšpiedziņas sērijveida automobiļu kategorijā — Megane RS R26.R veica Nordšleifes apli 8’17’’54. Šo laiku pēc trim gadiem, 2011. gadā, pārspēja otrās paaudzes Megane RS versija Trophy, ko vadīja rūpnīcas braucējs Lorāns Irgons (8’07’’97).

    2014. gadā viņš pirmo reizi pabrauca zem astoņu minūšu iezīmes (7’54’’36) ar Megane III RS versiju Trophy-R. Tieši viņš vadīja jauno MEGANE RS TROPHY-R, uzstādot jaunu etalonlaiku 7’40’’100 Nordšleifes trases 20,600 km (7’45’’389 oficiālajā pilnajā 20,832 km aplī) un sasniedzot rekordu šodienas konkurencē, kad katra sekunde atgūstama arvien grūtāk.

    Un tieši viņam izdevās pārspēt Spā-Frankošampas trases rekordu (2’48’’338) tiešraidē YouTube un Facebook. Tagad Lorāns Irgons ir uzstādījis jaunu rekordu — šoreiz Sudzukas trasē Japānā. Bet pasaules otrā pusē Renault Australia tikko ir pārspējusi apļa rekordu priekšpiedziņas sērijveida automobiļu kategorijā 4,95 km garajā starptautiskajā trasē Bendas motorsporta parka kompleksā.

    Pie standarta Megane RS TROPHY-R stūres Garija Rodžersa motorsporta komandas braucējs Džeimss Mofats sasniedza rekordlaiku 2’14’’316. Viņš piedalījās TCR Australia sacensībās ar Megane RS TCR, ko sagatavojis Vuković Motorsport.

    Salīdzinot ar Megane RS TROPHY, Renault MÉGANE RS TROPHY-R uzstādīts tas pats 300 ZS motors, taču tas attīsta lielāku ātrumu, pateicoties mazākam svaram, uzlabotai aerodinamikai un radikālākiem šasijas uzlabojumiem.

    MEGANE RS TROPHY-R tiek pārdota 500 numurētu automobiļu maztirāžas sērijā. Sākuma cena Francijā ir 55 000 € (citās valstīs cenas var atšķirties).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē