• Veiktas izmaiņas soda punktu dzēšanas kārtībā

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Lai precizētu administratīvos pārkāpumus par kuriem tiek reģistrēti pārkāpumu uzskaites punkti, šodien, 1. oktobrī, Ministru kabinets (MK) atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus noteikumos par pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanu. Tas ir nepieciešams, ņemot vērā izmaiņas arī Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

    Sagatavotie grozījumi MK 2004.gada 21.jūnija noteikumos Nr. 551 “Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumi” precizē administratīvos pārkāpumus, par kuriem tiek reģistrēti pārkāpumu uzskaites punkti, kā arī paredz pārskatīt reģistrējamo uzskaites punktu skaitu.

    Piemēram, transportlīdzekļu vadītājiem, kas ieguvuši četrus uzskaites punktus, būs iespēja brīvprātīgi samazināt reģistrēto punktu skaitu, ne tikai apmeklējot apmācības kursus, bet arī braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbības.

    Noteikumu projektā ietvertie grozījumi paredz atcelt transportlīdzekļa vadītājam piemērotā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizlieguma termiņa pagarināšanu gadījumos, ja vadītājs noteiktajā laika periodā nav nodevis savu nederīgo apliecību, paredzot pagarinājumu tikai gadījumos, ja vadītājs piemērotā aizlieguma laikā vada transportlīdzekli.

    Vienlaikus ir veikti grozījumi pārkāpumu uzskaites punktu reģistrēšanas un dzēšanas kārtībā, precizējot esošo sistēmu. Atbilstoši noteikumu projektam, pārkāpumu uzskaites punkti tiks reģistrēti pēc lēmuma par administratīvā soda piemērošanu spēkā stāšanās, t.i., dienā, kad lēmums kļuvis neapstrīdams. Vienlaikus arī gadījumā, ja lēmuma izpilde saistībā ar administratīvā soda piemērošanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiks apturēta, par attiecīgo pārkāpumu piešķirtie uzskaites punkti tiks dzēsti. Ja sūdzību par administratīvā soda piemērošanu noraidīs, uzskaites punktus reģistrēs no jauna.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē