• Vāc parakstus, lai apzināta sānslīdes radīšana nomaļās vietās nebūtu sodāma

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    22. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Sabiedrības iniciatīvu platformā manbalss.lv sākta parakstu vākšana, lai tiktu atļauta apzinātu sānslīžu veikšana nomaļās vietās.

    Ieceres autors aicina veikt izmaiņas Ceļu satiksmes likumā 51. panta 10. punktā: agresīva braukšana – apzināta sānslīdes radīšana – nav attiecināma uz vietām, kur nenotiek ceļu satiksme ikdienā: poligonos, nomaļos laukumos u.tml.

    Autors uzskata, ka automašīnas vadīšanas apgūšana slidenos apstākļos ziemas laikā ārpus ceļiem vietās bez satiksmes ir jābūt rekomendējamai, nevis aizliegtai. Piemērojamais sods 6 soda punktu apmērā un 70–280 eiro vērtībā ir pārlieku skarbs par prasmju uzlabošanu, lai spētu savaldīt auto, ja ir zudusi saķere ar ceļu braukšanas laikā satiksmē.

    Tāpēc ir nepieciešams veikt šādu korekciju Ceļu satiksmes likumā 51. panta 10. punkta «3)» formulējumā, iekļaujot normu, ka apzināta sānslīdes radīšana ir atļauta vietās, kurās ir iespējama satiksme – laukumos, pagalmos un tādās nomaļās vietās kā laukumi, poligoni un tamlīdzīgi, kur netiek traucēta ceļu satiksme. Tāpat, lai neveidotos domstarpības starp drošas braukšanas prasmju uzlabošanas interesentiem un starp privātu teritoriju saimniekiem, būtu nepieciešams noteikt kontrolēto sānslīžu aizlieguma zīmi, kuru attiecīgās teritorijas īpašnieki var uzstādīt.

    Zīme «Kontrolēta sānslīde ir aizliegta» teritorijās, kas nav valsts un pašvaldību ceļi, ielas un braucamās daļas, to nodrošinātu.

    Zīmes neesamība savukārt nozīmētu, ka kontrolēta sānslīde ir atļauta.

    Iniciatīvā norādīts, ka šādā veidā varas iestādēm būtu skaidrāk definēts mehānisms apzinātas sānslīdes radītāju kontrolēšanai – kur kontrolēt, ko kontrolēt un kā kontrolēt. Paralēli šim atbilstīgos likumos un regulējumos ir nepieciešams skaidri definēt mācību poligonu un treniņu laukumu.

    Iznākumā sabiedrība iegūs legālu iespēju nomaļās vietās (laukumi, poligoni u.tml.) apgūt prasmes savaldīt transportlīdzekli slidenos apstākļos, lai zinātu, kā rīkoties, ja ceļu satiksmē ir zudusi saķere starp ceļu un vadīto spēkratu.

    Pašlaik par šādu iniciatīvu parakstījušies 3463 cilvēki.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē