• Uz laiku slēdz tiltu pār Stendes upi Talsu novada Pastendē

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Talsu novada Ģibuļu pagasta Pastandē uzsākti būvdarbi, kuru laikā demontēs veco tiltu pār Stendes upi uz vietējā autoceļa Talsi–Remeši (V1406) (4,80. km) un tā vietā uzbūvēs jaunu.

    Plānots, ka būvdarbus pabeigs 2023. gada otrajā ceturksnī, šķērsojums būs slēgts līdz būvdarbu beigām. Būvdarbu vietas apbraukšana pa Ventspils šoseju (A10) un reģionālo autoceļu Talsi–Stende–Kuldīga (P120), autovadītājiem jārēķinās, ka tas var aizņemt līdz pusstundai ceļā. Gājēju kustību nodrošina blakus esošais tilts Pastendē Skolas ielā.

    1966. gadā uzbūvētā dzelzsbetona vienlaiduma tilts tiks pilnībā demontēts, jo tam tika konstatēti būtiski defekti. Tā vietā uzbūvēs jaunu tērauda lokšņu velves konstrukcijas tiltu uz dzelzsbetona pamatiem, tilta gala sienas paredzēts izbūvēt upes augšteces un lejteces galos. Tilta labajā pusē izbūvēs ietvi ar betona bruģakmens segumu.

    Darbu ietvaros upes gultni pie tilta nostiprinās ar laukakmeņiem, bet nogāžu stiprināšanai izbūvēs laukakmeņu klājumu betonā.

    Būvdarbus veic SIA «Katleri» par līgumcenu 574 164,36 eiro (ar PVN), būvuzraudzību nodrošina SIA «Teede insenerid», projekta autors ir SIA «Inženierbūve».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē