• Tiesās «Ferrari» vadītāju par kukuļa došanu ceļu policistam

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds «Ferrari» vadītājs par kukuļa došanu ceļu policistam, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

    Saskaņā ar apsūdzību policijas darbinieki apturēja vīrieša vadīto «Ferrari» markas automašīnu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, proti, vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 50 km/h, vīrietis automašīnu vadīja ar 120 km/h.

    Likumsargi lūdza uzrādīt transportlīdzekļa vadītāja apliecību un tā reģistrācijas apliecību. Apsūdzētais vīrietis pieprasīto dokumentu vietā likumsargam deva ne mazāk kā divas 50 eiro banknotes, lai viņš nepieņemtu lēmumu par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu un soda piemērošanu.

    Prokurors apsūdzēto personu saucis pie kriminālatbildības par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, došanu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību, un nodotais kukulis bija domāts šai valsts amatpersonai.

    Apsūdzētais vīrietis savu vainu viņam izvirzītajā apsūdzībā neatzīst.

    Krimināllikumā par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēta brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām, kas šobrīd ir 5000 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē