• «Subaru» kļūst par pirmo japāņu autoražotāju, kam ir pašam sava elektroauto rūpnīca

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tuvākajā nākotnē automobiļu nozari neapšaubāmi gaida ceļš uz elektrifikāciju. Lai būtu starp akumulatora elektroautomobiļu nozares līderiem, autoražotājs Subaru ir apstiprinājis savas elektroautomobiļu montāžas rūpnīcas atvēršanu Japānā.

    2022. gada rudenī Subaru laidīs klajā savu pirmo visā pasaulē pieejamo elektroautomobili ar nosaukumu «Solterra». Ar akumulatoru darbināmais pilnpiedziņas apvidus elektroautomobilis tiek ražots kopīgi ar Toyota izveidotā kopuzņēmumā uz viena konveijera ar tā līdzinieku «Toyota bZ4X».

    Sperot soli tālāk, «Subaru» atvērs īpaši elektroautomobiļiem paredzētu ražotni savā Oizumi rūpnīcā, kur pašlaik tiek ražoti dzinēji un transmisijas sistēmas. Stratēģija paredz, ka dekādes otrajā pusē klajā laistie Subaru elektroautomobiļi turpmāk tiks ražoti paša uzņēmuma rūpnīcās.

    Tā ir daļa no vairākus miljardus eiro vērtajām «Subaru» investīcijām elektrifikācijā tuvāko piecu gadu laikā. Nākamo piecu gadu laikā «Subaru» plāno investēt 250 miljardus jenu (gandrīz 2 miljardus eiro) hibrīdautomobiļu un elektroautomobiļu iniciatīvās, paredzot, ka līdz 2030. gadam vismaz 40% uzņēmuma apgrozījuma veidos hibrīdautomobiļi un tīrie elektroautomobiļi. Nākotnē, vēlākais līdz šā gadsimta trīsdesmito gadu vidum, visi «Subaru» automobiļi būs aprīkoti ar elektriskajām tehnoloģijām.

    «Ar prieku varu apstiprināt, ka «Subaru» ir apņēmies plašāk attīstīt bezizmešu transportlīdzekļus. Atbildība pret apkārtējo vidi un plašāka elektrifikācija neapšaubāmi saskan ar autobūves nozares tendencēm,» saka Subaru Nordic pārstāvis Ringo Rahumēls (Ringo Rahumeel).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē