• Soctīkli: Policija sodot autovadītājus, kuri taurē pie Krievijas vēstniecības Latvijā; policija to noliedz

    Pikets
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    24. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no jauns.lv tiešraides
    Šodien pie Krievijas vēstniecības Latvijā notiek pikets, lai paustu atbalstu Ukrainai. Izskanējusi informācija, ka likumsargi sodot tos autovadītājus, kuri izmanto automašīnu skaņu signālus, taču policija to noraida.

    Šāda informācija izskanējusi arī Latvijas Radio 1, kurā kāds zvanītājs arī atklājis, ka ticis pie naudas soda. Likumsargi gan norāda, ka šī informācija nav patiesa.

    "Reaģējot uz iedzīvotāju pulcēšanos pie Krievijas vēstniecības, lai paustu nosodījumu Krievijas militārajai agresijai pret Ukrainu, Valsts policijas amatpersonas ir klātesošas iedzīvotāju pulcēšanās vietā un rūpējas par sabiedrisko kārtību un drošību. Tas ir policijas pienākums un tas tiek darīts ikvienā pulcēšanās pasākumā.

    Atkārtoti vēršam uzmanību, ka Valsts policija nesoda garāmbraucošos transportlīdzekļu vadītājus par skaņas signāla pielietošanu pie vēstniecības, bet gan preventīvi brīdina, ka tas ir ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un lūdz tos nepārkāpt. Savukārt par publiskajā vidē izskanējušo informāciju, ka Valsts policija, it kā par to piemēro sodus, atkārtojam vēlreiz – tā nav taisnība, bet vienai personai protokols sastādīts par braukšanu bez iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

    Valsts policija pilnībā izprot satraucošo situāciju un nekādā veidā neliek šķēršļus iedzīvotāju vēlmei paust atbalstu Ukrainai, taču aicina to darīt, nepārkāpjot Latvijas valstī noteiktos likumus," vēstīts Valsts policijas «Facebook» kontā.

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē