• Seska ekipāža JWRC sezonas pirmajā posmā izcīna otro vietu

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    26. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis JWRC sezonas pirmajā posmā uzveica viltībā Horvātijas ceļus un sāncenšus, un izcīnīja otro vietu.

    Jau pirms sacensību starta bija skaidrs, ka asfalta rallijiem neierastie “metošie” tramplīni Horvātijas kalnu ceļos būs ļoti nopietns pārbaudījums komandas stratēģijai un tehnikai. Pirmo sacensību dienu komanda uzsāka piesardzīgi, meklējot īsto braukšanas tempu, un dienu noslēdza ceturtajā vietā.

    Tomēr ekipāžai izdevās atrast pareizo braukšanas taktiku, izvairīties no kļūdām, kas itin viegli var gadīties Horvātijas līkumotajos, slidīgajos ceļos, un otrajā dienā finišēt trešajā vietā, 5,2 sekundes  atpaliekot no otrās vietas ieguvēja, soma Lauri Jona. Sacensību noslēgumā Mārtiņš Sesks un Renārs Francis pakāpās  rezultātu tabulā un izcīnīja augsto otro vietu.

     

    Seko mūsu rezultātiem arī TV3 Sport Latvija tiešraidēs👇 #JWRC #Croatia #Sesks #Francis #RoadToWRC

    Posted by Martins Sesks Rally on Sestdiena, 2021. gada 24. aprīlis

    “Aizvadījām vienu no grūtākajiem un trakākajiem rallijiem. Tomēr Horvātija sniedza arī vērtīgu pieredzi un daudz mācību. Otrā vieta ir labs sākums sezonai, turpināsim attīstīt sniegumu, lai sasniegtu augstākus rezultātus. Ar nepacietību gaidu startu Portugālē,” pēc sacensībām komentēja Sesks.         

    Komandas treneris Uldis Briedis JWRC sezonas pirmo posmu nodēvēja par “ātras domāšanas sacensībām”: “Pirmkārt Horvātijā bija daudz “metošu” tramplīnu, kur lecot pagriezienā auto uz asfalta piezemējas tieši tādā leņķī, kādā auto tika sagatavots pirms tramplīna, un trajektoriju pēc tāda lēciena labot īsti nav iespējams.

    Otrkārt, nācās izprast īpaši slideno asfaltu, kas bija klāts ar dubļiem, akmeņiem un pērnajām lapām.

    Treškārt līkumotajos kalnu ātrumposmos stūrmanim bija nepieciešams  demonstrēt augstu profesionalitāti un īsā laikā pilotam dot ļoti daudz informācijas. Netrūka arī izaicinājumu ar tehniku, kur Renāra atbalsts bija neatsverams.”

    Pēc pirmā posma Horvātijā pasaules junioru rallija čempionāts turpināsies akmeņainajos un viltīgajos Portugāles ceļos (20.-23.maijā), sezonas vidus no 15. līdz 18.jūlijam pavadīs tepat Igaunijā, bet čempionāta noslēdzošie posmi notiks Beļģijā (13.-15.augustā) un Spānijā (14.-17.oktobrī).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē