• Sakarā ar šķīdoni vairāk kā 40 grants ceļu posmos ievieš masas ierobežojumus

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    10. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Sakarā ar to, ka meteoroloģiskā ziemā tā arī nav iestājusies, un vairākas dienas ir bijuši arī nokrišņi, vairākos grants autoceļu posmos ir iestājies šķīdonis un patlaban 40 ceļu posmos ir ieviesti īslaicīgie masas ierobežojumi – liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

    Visvairāk masas ierobežojumu ir: Aizkraukles un Saldus apkārtnē – pa 7 posmiem, Limbažu apkārtnē – 6 posmos, Valmieras apkārtnē – 5 posmos un Tukuma apkārtnē – 4 posmos. Masas ierobežojumi ir ieviesti arī atsevišķu ceļu posmos Cēsu, Dagdas, Kuldīgas, Ogres, Rīgas un Smiltenes apkārtnē. 

    Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka siltāks laiks ar mainīgiem laika apstākļiem saglabāsies, kā rezultātā arī citur drīzumā var tikt ieviesti masas ierobežojumi.

    Vēršam uzmanību, ka šķīdoņa laikā netiek izsniegtas nekādas speciālas atļaujas kravu pārvadājumiem un visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro satiksmes noteikumi, tajā skaitā arī transporta masu ierobežojošās zīmes. Atbilstoši normatīvajiem aktiem, neievērojot masas ierobežojumu zīmes, šķīdonī var braukt tikai operatīvie transportlīdzekļi, CSDD reģistrētie svaigpiena transportlīdzekļi, sabiedriskais transports un transportlīdzekļi, kas veic kritušu lopu izvešanu.

    Šķīdonis uz grants ceļiem parasti iestājas pavasarī un rudenī. Taču mainīgos laika apstākļos, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums, tas ir iespējams arī siltā ziemā. Ceļa pamatnei pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās un smagais transports var ceļus sabojāt neatgriezeniski. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, uz daudziem valsts vietējiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

    Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem ir ievietota VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā, kā arī ir pieejama, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

    Uzlabot grants autoceļu stāvokli, veicot uzturēšanas darbus, ir iespējams tikai tad, kad grants segums apžūs. Pretējā gadījumā smagā uzturēšanas tehnika, uzbraucot uz autoceļa, kas ir zaudējis nestspēju, var vēl vairāk to sabojāt un padarīt neizbraucamu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē