• Saeima atbalsta OCTA polises atlaides ģimenēm, kuras audzina bērnu ar invaliditāti

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    5. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šodien Saeima otrajā lasījumā atbalstīja Jauno konservatīvo deputātu Anitas Muižnieces un Krišjāņa Feldmana priekšlikumus Sauszemes transportlīdzekļu obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas likumā, kas paredz piešķirt 40% atlaidi obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) polisei tām ģimenēm, kuras audzina bērnu ar invaliditāti.

    Kā norāda A. Muižniece: “Esošā likuma redakcija paredz samazinātu apdrošināšanas prēmijas maksājumu tikai I un II grupas invalīdiem, kā arī III grupas invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, bet neattiecas uz ģimenēm, kuras audzina bērnu ar invaliditāti. Šie grozījumi veikti, lai atceltu netaisnīgu attieksmi pret ģimenēm, t.sk. ģimenēm, kuras audzina ārpusģimenes aprūpē esošu bērnu invalīdu, kurš pats neatbild par savu pārvietošanos, bet personai, kura šo pārvietošanos nodrošina, netiek nodrošināta iespēja uz samazinātu apdrošināšanas prēmijas maksājumu.

    Auto šādās ģimenēs ir būtiska nepieciešamība, nevis luksusa lieta, tāpēc ģimenes ar bērnu invalīdu un sabiedrība kopumā pozitīvi novērtēs šādu soli.

    Aprēķini rāda, ka šādā veidā mēs spēsim palīdzēt aptuveni astoņiem tūkstošiem Latvijas ģimeņu.”

    Tāpat tika atbalstīti grozījumi, kuri paredz iespēju iegādāties OCTA uz samazinātu termiņu – 1 mēnesis – vēsturiskajiem transportlīdzekļiem. Lai arī pēdējos gados veiktās izmaiņas normatīvajā regulējumā sekmējušas vēsturisko spēkratu spēju iesaistīties ceļu satiksmē, joprojām ir samērā liela vēsturisko spēkratu īpašnieku daļa, kuru senos spēkratus plašāka sabiedrība neredz.

    Ievērojama daļa no seno spēkratu īpašniekiem (pārsvarā gados vecākiem cilvēkiem, kuru galvenais pastāvīgo ienākumu avots ir pensija) izvēlas nepiedalīties pasākumos, izbraucienos, izstādēs un citos pasākumos tieši izmaksu dēļ. Daļa no šīm izmaksām ir par obligāto civiltiesisko apdrošināšanu. Grozījumi paredz minimālo termiņu OCTA polises iegādei samazināt no trijiem mēnešiem līdz vienam mēnesim. Īsāka minimālā OCTA termiņa noteikšana ļaus vēsturisko spēkratu īpašniekiem iegādāties OCTA uz periodu, kad tas faktiski nepieciešams.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē