• Rīt stājas spēkā kriminālatbildība par auto vadīšanu smagā reibumā

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    24. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    No rītdienas, 25. novembra, stājas spēkā grozījumi Krimināllikumā – kriminālatbildība par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Kriminālatbildība paredzēta arī par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

    Tāpat personai, kura vadījusi transportlīdzekli reibumā vai atteikusies no alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko un citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes, konfiscēs tai piederošo transportlīdzekli.

    Gadījumā, ja noziedzīgais nodarījums tiks izdarīts ar citai personai piederošu transportlīdzekli, no vainīgā paredzēts piedzīt pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

    Pamatojoties uz Valsts policijas datiem, pārkāpumu skaits, kuri ir saistīti ar transportlīdzekļa vadīšanu atrodoties apreibinošu vielu ietekmē, diemžēl būtiski nesamazinās, tāpat aizvien lielākā daļa no fiksētajiem autovadītājiem, kuri braukuši alkohola reibumā, ir bijuši īpaši lielā alkohola reibumā – virs 1,5 promilēm.

    Šogad no gada sākuma līdz 20. novembrim Valsts policija ir fiksējusi 3774 autovadītājus, kuri vadījuši spēkratu būdami alkohola reibumā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē