• Rīgas mazāk svarīgajās ielās veiks ledus rievošanu

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    9. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai samazinātu slīdamību Rīgas trešās kategorijas ielās, tajās tiks veikta piebrauktā ledus rievošana, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

    Pašvaldība norāda, ka piektdien Rīgā gaidāms sasalstošs lietus un atkala, kas īsā laikā veidos apledojumu uz ietvēm un ielām, kā arī var radīt bīstamas situācijas, sniegam krītot no māju jumtiem un apledojušiem kokiem. 

    Ceļu uzturēšanas uzņēmumi strādās pastiprinātā režīmā, tomēr atkalas laikā apledojums var veidoties ļoti strauji, tāpēc autovadītāji aicināti plānot papildu laiku ierastā maršruta veikšanai un ievērot lielāku distanci ar priekšā braucošo transportlīdzekli.

    Atkalas laikā kaisīšana ar pretslīdes materiāliem esot mazāk efektīva, temperatūras svārstību rezultātā tas tiek aizskalots, un kust sākušais sniegs no jauna sasalst, tāpēc ar veidoties situācijas, kurās vienā krustojumā slīdamības nav, taču jau nākamajā apledojums rada bīstamas situācijas.

    Īpaši sarežģīta Rīgā būšot apkaimju mazo ielu jeb trešās kategorijas ielu uzturēšana, kur šobrīd tiek plānota dažādu metožu izmantošana, piemēram, tiks sākta rievošana, kuras laikā apledojumā izveidos rievas. 

    Ielās, kur tā nebūs iespējama, tiks kaisīts smilts sāls maisījums. Īpaša uzmanība tiks pievērsta mazo apkaimju ielu krustojumiem, taču autovadītājiem esot jārēķinās, ka ielas var atkārtoti apledot arī pēc to apstrādes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē